Esports B92.net

Šimpanza šahista uči da igra Hearthstone!

Šimpanze nam još jednom pokazuju da su nam bliže nego što smo mislili.

nikola savić KlanRUR
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Sinoć je na Hearthstone Redditu osvanuo zanimljiv thread na kome se javio izvesni Redditor pod imenom Zweistein312 sa vrlo jednostavnim pitanjem – Da li je šimpanzama dozvoljeno da imaju Battle.net nalog?

Kako je naslov mnoge zbunio, svi su kliknuli da bi saznali o čemu se radi pa je thread vrlo brzo stekao popularnost i našao se na prvoj stranici Hearthstone Reddita. Ispostavilo se da ovaj student biologije ima svoju ženku šimpanze koju je upornim treningom naučio osnovama šaha i sada svoja istraživanja želi da proširi i na Hearthstone.

Kroz nekoliko meseci temeljnog treniranja, on je uspeo šimpanzu da nauči da raspoznaje figurice i da razume koja se na koji način kreću i da to kretanje primeni u igri. Šimpanza je naučila i koncept jedenja figurica, kao i to da je cilj igre da se ukloni kralj, ali nije razvila neke ozbiljne strategije, već se sve svelo na te bazične stvari, što je opet veoma veliki uspeh.

Sada želi da svoja istraživanja pomeri u novom pravcu, tako što će svoju šimpanzu naučiti da igra Hearthstone. Kako je interesovanje na temi ekspodiralo za kratko vreme, ovaj Redditor je obećao da će kada sve krene on pokrenuti i Twitch kanal gde će strimovati sesije kako bi mnogi zainteresovani mogli to da prate.

Naravno, na Redditu je već krenula gomila šala na ovu temu poput, “Šimpanza će pre doći do Legenda nego ja”, “Dajte joj da igra Pirate Warriora”, “Šimpanza nezadovoljna trenutnom metom traži nerf Šamana”, “Šimpanza napravila novi tier 1 deck” i drugi slični šaljivi komentari. Već padaju i prve opklade sa kojim će deckom šimpanza da uzme prvu pobedu.

Šta mislite, hoće li šimpanza uspeti da nauči Hearthstone?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.