Esports B92.net

ELeague SF5 Invitational: Poznati su svi učesnici

Najbolji Street Fighter 5 igrači u borbi za 250 000 dolara!

Milozof klan rur
Podeli

Kao što smo imali priliku da pišemo, TBS je najavio Street Fighter 5 turnir za nagradni fond od 250 000$ i otkrili su nam prvih 16 igrača koji će se pojaviti. Sada znamo svih 32 igrača koji će učestvovati i na ovoj slici možete videti ko je u pitanju.

12 igrača u zlatnom podrazumeva najbolje igrače na CPT rang listi, 4 u zelenom najbolje plasirane igrače iz svakog regiona, a preostalih 16 u plavom su izabrani od Strane Capcoma i ELeagua na osnovu značaja njihovog prisustva u sceni i vidimo da TBS i Capcom žele sa nekim od ovih izbora da publici pruže zabavu i zanimljiv TV sadržaj, a ne samo najviši igrački nivo.

Takođe, otkriveno je i kako će sam format izgledati. Naime, od 27. do 30. marta odigraće se preliminarna faza u kojoj će se broj takmičara smanjiti sa 32 na 24. Igrači će biti podeljeni na 4 grupe od po 8 igrača gde će iz svake grupe dalje otići 6 igrača i svi mečevi će se igrati u bo3 formatu.

Posle toga, igrači će biti podeljeni u 4 grupe sa po 6 igrača i kroz 4 nedelje igrači će se u bo5 formatu boriti za prva dva mesta koja vode dalje u plej-of fazu 26. maja.

Problem igračima može stvoriti činjenica da se turnir kosi sa Combo Breakerom i Red Bull Kumiteom, o kome smo takođe ranije pisali i ostaje nam da vidimo kako će igrači izaći sa tim na kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.