Esports B92.net

Kineski LGD mora pasti!

Razlika na The International Dota 2 takmičenju između plasmana u gornjih 4 ili donjih 4 u grupi je minimum 235 000 dolara obezbeđenih kroz sigurnu poziciju u plejofu – nije ni čudo što su ekipe vodile krvavu borbu proteklih četiri dana.

SyS KlanRUR
Podeli

Organizacije LGD ima dva predstavnika u gornjem delu piramide na Dota 2 takmičenju The International. Oba njihova tima(LGD i LFY) su odigrala sjajno, ali zbog svojih dobrih igara – moraju pasti! Pasti u donji deo piramide, jer su po završenom raspoređivanju u plej-of, osuđeni na međusobni duel, čak i ako igraju dobro!

Videli smo mnogo uzbuđenja, ali i razočaranja tokom ova četiri dana! Zasigurno najveće jeste Fnatic koji odlazi kući posle katastrofalnog turnira. Ekipa je doživela krah i očekivali smo daleko više od njih! Mnogo toga nije valjalo u ekipi Fnatica, nisu mogli da pronađu svoju igru, i remizirali su samo sa Infamous i iG.Vitality. U grupi A su ubedljivo poslednji sa 2:14 skorom.

Iz grupe B, kući ide HellRaisers – ovo nam teže pada ali smo imali i manja očekivanja od ove ekipe. Jednostavno, za sada nisu bili spremni da nastave u plej of. Skorom 1:15 i remijem samo protiv Execration, napuštaju turnir.

Iznenađenje je svakako i OG koji u grupi B nije obezbedio nijedno od top 4 mesta, pa će igrati na direktno ispadanje protiv Infamous. Iako je OG svakako kvalitetniji tim za koji verujemo da može da savlada Infamous 9 od 10 partija koje odigraju, u sistemu na direktno ispadanje, svaki protivnik je neugodan – a OG ima lošu istoriju nastupa na The International u mečevima koji znače moguću eliminaciju.

Za pohvalu su još ekipe LFY i TNC Pro Team. LFY je tokom turnira remizirao samo sa Digital Chaos i OG, i svakako je najveće iznenađenje turnira. Još u predstavljanju ekipe smo rekli da su svakako jako kvalitetni ali 14:2 iz grupe prevazilazi i naša očekivanja.

Sa druge strane TNC Pro Team se pokazao kao jedna od najneugodnijih ekipa svima tokom turnira, izgubivši samo od LGD i “uguravši” se u top 4 grupe. Na vrhu njihove grupe A, suvereno je Team Liquid, koji je i pored nekih strahova koje nam je ulivao čudnim pikovima i opuštenom igrom obezbedio sam vrh tabele. U plejofu susreću Invictus Gaming što će im ujedno biti i najveći test do sada. Kao favoriti turnira, sigurno su jedna od najbolje skautovanih ekipa, ali za sada su pokazali jako malo tajnih aduta – uglavnom su igrali neuobičajene pikove.

Turnir i plejof faza se nastavljaju 7h avgusta od 18h po našem vremenu.

Ispod možete pogledati konačni izgled grupa:

Plejof parovi izgledaju ovako:

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.