Esports B92.net

Team Liquid pobeđuje na LAN-u posle duže pauze

Iako Team Liquidova postava u Dota 2 izaziva strah samo čitajući imena igrača, pravi rezultati izostaju skoro pa redovno - osim na StarLadder-u izgleda.

KlanRUR
Podeli

Poslednji turnir koji je Team Liquid pobedio pre StarLadder i-League Invitational je bio upravo “sestrinski” turnir u organizaciji StarLaddera – StarSeries sezona 3.

Iako je Invitational bio slabijeg karaktera od sezone 3 StarSeries, tu je bio veliki iG kao i razigrani TNC tako da ekipi Team Liquid treba zasluženo čestitati na osvajanju prvog mesta.

Liquid se u grupnoj fazi lako izborio sa konkurencijom ali su usledili mečevi protiv dva najozbiljnija pretendenta na titulu ovog turnira. Invictus Gaming je pao posle skoro tri sata borbe, a videli smo i Pudge pick što je sigurno usrećilo mnoge navijače.

U drugom polufinalu je TNC apsolutno pregazio Newbee i pokazao da razume kako igrati protiv kineskih ekipa i “voziti ih u krug” po mapi.

Finale između TNC Pro Team i Team Liquid se odužilo na čak pet mečeva gde su Liquid i TNC razmenjivali udarce, ali je Liquid prvi započeo tu razmenu i završio Bo5 seriju sa 3:2. Za sada Team Liquid izgleda kao da podiže formu pa možda možemo očekivati dobre igre od njih na The International, ali znajući koliko se muče na velikim turnirima, bićemo obazrivi pri davanju takvih izjava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.