Esports B92.net

Starovala Dota 2 Champions League

Juče su odigrani prvi mečevi desete sezone D2CL (Dota 2 Champions league). Prethodno su odigrane kvalifikacije, nakon kojih se osam ekipa pridružilo istom broju direktno pozvanih timova.

Bojan Nešić klan rur
Podeli

Na turniru se od starta igra nokaut sistem, gde se u osmini finala ukrštaju kvalifikanti sa direktno pozvanim ekipama u BO1 mečevima. Takmičenje su otvorili NIP i Comanche, a zatim su svoj meč odigrali Vega Squadron i Insane people.

NIP – COMANCHE

Ruski tim je izabrao Meepo heroja za mid stazu, a prethodno su se u prvoj fazi odabira odlučili za ,,safe lane’’ duo – Terrorblade i Dazzle. Support heroj je odmah kontriran Axe herojem, protiv kojeg inače vrlo korisna Dazzle-ova magija ,,Shallow Grave’’ ne radi apsolutno ništa. Meepo je zadavao dosta problema Švedskoj ekipi, ali ostatak tima nije uspeo da ga isprati u tome. Carry i mid igrači NIP-a, Era i Qojqva, su se posle pola sata igre značajno izdvojili na ,,Net Worth’’ skali, pa su ,,nindže’’ relativno lako privele meč kraju u 43. minutu.

VEGA SQUADRON – INSANE PEOPLE

Ekipa Insane People je u ovaj meč ušla kao veliki autsajder, pa su se igrači, verovatno iz tog razloga, odlučili za malo drugačiju taktiku nego što se obično viđa. Posle svega deset minuta su krenuli sa ,,5 man’’ igrom, koja je u startu dala rezultat, jer je mid igrač ruske ekipe Sergey ,,God’’ Bragin pao par puta na Lone Druid heroju. Posle izvesnog vremena je opao pritisak, jer Core heroji ekipe Insane People nisu uspeli da nađu dovoljno farma za sebe, pogotovo ,,R3niart’’ na Lifestealer heroju.

Na suprotnoj strani Lone Druid i Lycan kojeg je igrao ,,Ditya Ra’’ su postajali sve jači i jači, pa su se oko 25. minuta drastično promenile stvari u odnosu snaga. Vukovi i medved su počeli da tope suparničke građevine, pa je tako partija okončana u 38. minutu, kada je ,,God’’ napravio ,,rampage’’ unutar baze protivnika.

Takmičenje se nastavlja danas, a program otvaraju Alliance i Gus Gaming.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.