Esports B92.net

VIP Adria – Binary bolji od Squared, proWince od Ripple

Odigrani su prvi mečevi VIP Adria CS:GO lige, Binary Dragons se opet ispostavio kao nepremostiva prepreka za Squared, dok je proWince nastavio sa dobrim igrama i pobedio Ripple.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Na otvaranju lige igrali su Binary Dragons i Squared, a već na startu je bilo tehničkih problema pa je meč posle 1:1 prekinut. Otišlo se na pauzu i nazad u studio, gde su uvek zanimljiviji Svojić, Rema i Proka, diskutovali o igri i apdejtovima. Posle 15 minuta, meč je nastavljen, Squared je poveo sa 3:2, ali prednost nije dugo trajala.

Binary Dragons – Squared

Zmajevi se standardno dobro snalaze na Infernu, te su i ovoga puta bili na očekivanom nivou. U šestoj rundi, Hunter je imao odlična 3 fraga na kratkom, dok je DJOXiC bio zadužen za AWP na dugom. Neno i DJOXiC su doneli još dve runde za svoju ekipu pa se otišlo na 6:3. Squared je potom uzvratio, odmah na startu rundi su pravili brojčanu prednost, te su lakše osvajali sajtove, a naročito se istakao juric. U 12. rundi smo videli veoma zanimljiv fejk na B sajtu ekipu Squared, na koji su naseli Zmajevi, te je Hunter ostao usamljen na A sajtu i lako pao, što je donelo izjednačenje.
Binary je tada zaigrao nešto pasivnije, naročito na A sajtu, što se u početku mape, a i sada, ispostavilo kao dobra taktika. Squared je možda neplanski odigrao do kraja poluvremena, loše su napadali A sajt, a to je najbolje iskoristio LETN1, koji je iz pita napravio 7 fragova u 3 runde vodio svoj tim do 9:6 na halfu.
Shev i ekipa su pokušali da iznenade protivnike agresivnim napadom mida na CT strani, ali je to BD iskusno iskoristio i poveo sa 10:6. Bez velikih problema je BD stigao i do 12:6, a brzo je usledio i kraj prve mape, 16:7 za Binary Dragons.

Usledio je Mirage, gde je Squared potpuno nadigran. Počeli su na T strani, osvojili A sajt, ili možemo reći da im je Binary prepustio isti, da bi igrali na ritejk. Ritejk je bio lak posao, sa 3 prezivela igrača prva runda za Zmajeve. LETN1 je u sledećoj napravio 4 fraga na midu, a Squared je već u sledećoj imao dobar buy. Ipak, ni u buy rundi nisu ništa mogli protiv raspoloženog protivnika. Uspevali su Shev i ekipa da osvoje mid, ali su se posle toga loše snalazili, isuviše sporo i neorganizovano što je Zmajevima dalo dosta prostora. Čak i kada je bilo brojčane prednosti za Squared, zbog neodlučnosti su gubili runde, pa se otišlo na ogromnih 8:0 za BD pre tajm-auta jurica. Posle pauze, odigrali su nešto bolje na A sajtu što im je donelo 4 runde do poluvremena.
Brzim napadom na B, Zmajevi su lako osvojili i četrvtu pištolj rundu i lako uspeli da završe i drugu mapu, 16:5 Mirage, za prva tri boda.

Ripple Esports – proWince

Usledio je duel ekipe koja je bila najbolja u IeSF kvalifikacijama, proWince, protiv Ripple Esports. Opet smo gledali Inferno, a proWince je počeo na T strani. Ripple Esports je ritejkovao A sajta u pištolj rundi, za 1:0. ProWince je već u sledećoj uzvratio force buyom i dobio ponovnim napadom na A. Stiglo se do 3:1 za proWince, a u 5. rundi su HOLMES i zer0x bili odlični u 2v4 situaciji. Na 6:2, chiwie je imao 3 fraga AWP-om, ali je istom merom uzvratio i d3k1 i to u 1v3 situaciji, za novu rundu proWince-a. Inspirani su bili i ostali igrači, ponajviše HOLMES koji je na 9:2 u 1v3 situaciji sjajno odigrao na B banani za 10:2, a na poluvremenu je bilo 11:4.
Ripple je dobio pištolj rundu napadom na A za 11:5. ProWince je opet uspeo da dobije force buy rundu dobrom igrom na banani za reset protivnika. Ripple do kraja nije imao nikakve šanse za povratak u meč, koji do kraja nije osvojio nijednu rundu, 16:5 za proWince.

Cache je počeo napadom Ripple na B sajt, došlo se do 3v3 situacija. Chiwie su ubrzo našao sam, nije mogao da sačuva C4, za prvu rundu proWince-a. Sada već standardno, usledila je dobijena force buy runda, ovoga puta je to uradio tim Ripple Esports. Dobro su izgledali kostinho i ekipa na T strani, lako su otvarali A sajt i mid, igrali veoma agresivno što im je donelo prednost od 8:1. ProWince je tada zaigrao nešto agresivnije na CT strani što im je donelo dve runde. Lepo su zaigrali zer0x i HOMLES a aVN je rešio 1v1 situaciju za sjajnih 8:7, nakon katastrofalnog početka.
Seriju je prekinuo Maden, koji je sačuvao B sajt za 9:7, a potom i 11:7 za Ripple. Napadom preko mida, proWince je dobio jednu rundu, ali je odmah usledio reset, 12:8 za Ripple. Andr1x je bio odličan u 1v1 situaciji protiv kostinha za 14:8. Bespotrebnom agresivnom igrom na CT strani, HOLMES i MUFFY su lako pali i poklonili proWince-u rundu koji je to iskoristio i približio se na 14:13. Ripple tada odigrava strpljivo i prave brojčanu prednost, a zer0x ništa nije mogao u 1v5 situaciji. ProWince odlično odigrava naredne dve runde, istakao se aVN koji je sa entri fragovima dao šansu za upad na A sajt svojoj ekipi, te smo gledali produžetke. Nakon dva produžetka, c0llins je ace-om uspeo da odvede meč u treću mapu, 21:19 za Ripple.

Odlujuća mapa je bila Overpass, a Ripple je lepo sačuvao A sajt, a ni ovoga puta nije izostao reset ekipe, 1:1. ProWince je poveo sa 3:1, ali čim su imali dobar buy, igrači Ripple su uzvratili. Dva puta su Maden i MUFFY lepo sačuvali B, i poveli sa 6:3. Usledio je odgovor HOLMESA i ekipe, d3k1 je dobro igrao AWP-om, strpljivom igrom su osvajali mapu i čekali pikove. Stiglo se do 6:6, a na poluvremenu je bilo 8:7 za Ripple. ProWince je sjajno pročitao protivnika, odnosno njihov napad na B sajt i lako poravnao rezultat. Zer0x je odveo svoj tim do 10:8, ali je Ripple lako uzeo full buy i smanjio. Usledile su nešto lošije runde obe ekipe, gde nijedna ekipu nije mogla da veže par dobrih rundi. Na 12:12, Ripple je odigrao bolje, iskoristili lošu ekonomiju protivnika i otišli na 15:12. Kostinho je bio odlučujući igrač koji je meč u produžetke, rešio je 1v1 situaciju a na 15:14 je sa 2 fraga zaustavio napad Ripplea na B sajt. ProWince je nastavio niz i napravio veliki preoker na kraju, a istakao se HOMLES koji je na rezultatu 17:16 napravio 4 fraga i rešio 1v2 situaciju. Poslednju rundu su odličnim napadom na B dobili i poslednju rundu, za prve bodove u VIP Adria ligi.

Danas, od 19 časova igraju Resistance – Lunacy a od 21 igraju Locastic – KlikTech. Mečeve možete pratiti na ESL Twitch kanalu.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.