Esports B92.net

Major treći dan – Legijin BIG pobedio SK za plej-of!

Treći dan a ujedno i treća runda švajcarskog sistema je završena, a najveće iznenađenje dana su nam priredili FaZe koji je ispao i BIG koji je bez poraza prošao grupnu fazu turnira!

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Prva dva susreta su bila između ekipa sa skorom 0-2, na početku dana gledali smo PENTA i Vega Squadron. Igrao se Mirage a ruski tim je odlično stajao na CT strani, mir je bio najzaslužniji za rezultat 11:4. PENTA je počelo da stiže rezultat, bilo je 11:7, da bi Rusi uzvratili sa tri vezane runde pa su bili na 2 runde od spasa. Međutim, Rusi nisu umeli da privedu meč kraju, zauzimali su kontrolu mida ali nisu uspevali ništa konkretno da ostvare, kRYSTAL je bio sjajan sa AWP u konektoru, dok je sunNy gospodario A sajtom. Rundu po rundu, PENTA je stigla rezultat, a igrači Vege bili su sve lošiji. Keshandr i mir su jedini na momente pokazivali otpor ali bez prave podrške saigrača, pa smo videli još jedan veliki preokret, 16:14 za PENTA tim koji ostaje na turniru. U drugom meču, koji smo već detaljno obradili, FlipSid3 je iznenadio FaZe sa 16:10 i poslao ih kući posle samo 3 dana u Poljskoj.
Mousesports, nasuprot drugoj rundi, danas nije bio miljenik sreće, odigrali su veoma dobar meč protiv North, denis i oskar su blistali, vodili su 15:13 ali ni to nije bilo dovoljno da pobede Dance. Od tog rezultata, čak 3 puta smo imali runde sa 1v1 situacijom, i sve tri su otišle na ruku Danaca. To je na kraju odlučilo meč a mousesports ima za čim da žali, ali ako nastave sa dobrom igrom, mogu da se nađu u plej-ofu. Immortals je, kao i uvek, odigrao veoma uzbudljiv meč, ne toliko rezultatski koliko smo videli dobrih poteza. Rezultat se kretao u serijama, NaVi je napravio prvu, poveli su 6:2 ali je tada je HEN1 imao svojih 5 minuta jer je gotovo sam zaradio 3 runde za svoj tim koji je i dobio sve runde do pauze, 9:6. Natus Vincere je preokrenuo na 10:9, ali su na tom broju rundi i ostali do kraja, jer su Brazilci vezali novih 9 rundi za 16:10 i skor 2:1.

G2 i Cloud9 su odigrali odličan meč na Cobblestone, Stewie2k je bio neprobojan na B sajtu sa AWP, dok je kod Francuza najbolji bio kennyS. Smenjivali su se u prednosti ova dva tima, bilo je prilično ujednačeno, kennyS je pri kraju rešio dve bitne runde te doneo svom timu pobedu nakon produžetaka 19:17. Fnatic i Astralis su odigrali neizvestan meč, iako se očekivala nešto lakša pobeda Astralisa, ipak ni Danci ni Šveđani nisu u najboljoj formi na Majoru. Fnatic je na Nuke CT strani uzeo 10 rudni, sjajan u odbrani A sajta bio je dennis. Danci dobijenom pištolj rundom kreću u preokret, vezuju još 6 rundi pa je na tabeli bilo 12:10. Device je AWP-om imao par neverovatnih poteza čuvajući polje i secret poziciju, dok je gla1ve nekoliko puta agresivnom igrom iznenadio Šveđane. Ipak, Šveđani su uzvratili napadajući B sajt, te su uspeli da preokrenu na 14:13. Danci su pasivnom igrom i dobrim trejdom vratili na 14:14, fnatic je bio u problemu sa ekonomijom, što su Danci iskusno iskoristili i pobedili 16:14.
Poljski VP je sve prijatno iznenadio svojom igrom u prva dva meča, a i sada su počeli odlično pa se činilo da će sa 3-0 otići dalje. Poveli su na Trainu 5:0, pasha je igrao ivy i B, dok je snax je držao pop i main poziciju. Gambit odlučuje da malo ubrza igru, pametno koristi smokove, pa su uspeli da povežu nekoliko rundi. Poljaci su pokušali i sa dva AWP-a, ali je to više štete donosilo njihovoj ekonomiji bez mnogo uspeha, pa je Gambit uspeo da preokrene rezultat na poluvremenu, 8:7. Poljaci su dobili pištolj rundu ali su odigrali očajnu drugu rundu, sledi reset, nakon čega nisu mogli da se oporave. Do kraja su osvojili još 3 runde, pa je Gambit neočekivano sa 3:0 prošao dalje.
Dan su zatvorili SK i BIG, zanimljivo je su oba tima sva tri svoja meča odigrali na Infernu. Nemački tim je počeo bolje, i lako poveli sa 4:1, ali je SK već na prvom full buy rundi uzvratio. Igrali su Brazilci sjajno, BIG je u ranoj fazi runde standardno pokušavao da zauzme bananu dok su 2, 3 igrača napadala A sajt. Ovaj recept su koristili tokom većeg dela meča ali uglavnom bezuspešno, coldzera je opet bio fenomenalan, čuvao je A sajt sa short pozicije, sa longa, iz pita pa igrači nisu mogli da nađu put do sajta. U prvom poluvremenu je imao i ace AWP-om kada su svi igrači BIG-a bili full buy. Pored spomenutog coldzere, felps je odigrao dobro prvo poluvreme koje su Brazilci dobili 10:5. BIG uspeva da dobije pištolj rundu, kao i prvu full buy pa potpuno preokreću rezultat na 11:10. LEGIJA je imao nekoliko sjajnih poteza i krucijalnih fragova koji su rešavali runde. Igralo se uglavnom rundu za rundu u završnici, ipak SK je napadima preko shorta stigao do 14:12. U naredne dve runde su Brazilci pokušali isti napad, jednom ih je zaustavio gob b sa 3 fraga dok je drugi to uradio nex. Na 14:14 su Brazilci izveli najpopularniju taktitu u CS “raš B” ali ih je tu sačekao nex. Odlučujuću rundu su sjajno odigrali u tandemu LEGIJA i tabseN zaustavivši napad Brazilaca preko dugog A. LEGIJA je bacio Molotov a tabseN je iz CT-a samo dovršio 2 igrača koja su gorela, rotirali su Brazilci na B ali je tabseN i na to bio spreman, napravio još 2 fraga i doneo svom timu veliku radost.

Veliki uspeh postigli su igrači BIG-a što je, uz FaZe, glavni utisak dana. Čekaju nas još dve runde grupne faze, nakon kojih ćemo saznati imena timova koji će se pridružiti BIG-u i Gambitu u pohodu ka trofeju najboljeg.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.