Esports B92.net

SK Gaming osvojio treću sezonu ECS-a

Poslednji dan treće sezone ECS finalnog turnira bio je pun akcije, nakon dva polufinalna i finalnog meča, odlučen je pobednik ovog LAN turnira održan u Londonu.

luka savić klan rur
Podeli

Prvi polufinalni meč odigrao se između američkog tima Cloud9 i evropskog mix tima FaZe Clan. Prva mapa bila je Overpass, FaZe je osvojio prvu pištolj rundu i pokazao ko je favorit u ovom meču, uspeli su da dominiraju prvo poluvreme 11-4, osvojili su drugu pištolj rundu i sa lakoćom zatvorili meč 16-5.
Druga mapa bila je mnogo interesantnija. Na Miragu, Cloud9 je strašno dobro počeo meč. Iako je FaZe opet osvojio pištolj rundu, Cloud9 je izdominirao prvo poluvreme 12-3! FaZe je osvojio svoju četvrtu pištolj rundu u ovom polufinalnom okršaju, ali je Cloud9 ubrzo odgovorio i stavio sebe na meč poen, 15-6.
Mirage, američki tim vodi 15-6 u polufinalnom meču, zar nije i Liquid bio u istoj poziciji na MLG Majoru u Columbusu 2016 godine protiv današnjeg SK Gaminga i izgubio ovu prednost? Da, istorija se ponovila, Cloud9 je protraćio prednost i FaZe je izborio produžetke u kojima je završio ovo polufinale, 19-15.

Drugi polufinalni meč je mnogo obećavao, ovo je bio iščekivani susret dva najbolja tima na svetu, SK Gaming i Astralis zakazali su još jedan okršaj pred iščekivani Major. Fanovi su ovaj duel očekivali u finalu, ali Astralis nije uspeo da izbori prvo mesto u njihovoj grupi pa se ovaj okršaj morao dogoditi u polufinalu. Prva mapa bila je ujedno i astralisova najbolja, Overpass, na kojoj su skoro pa i nepobedivi. To su i dokazali ovde, zahvaljujući snažnoj T strani uspeli su da osvoje ovu mapu 16-12.
Sledeća mapa bila je Mirage i na njoj nisu mogli da reprodukuju uspeh sa Overpassa, na CT strani uspeli su sebi da stvore omanju prednost od 9-6, ali na T strani nisu mogli da prenesu planirane taktike i iako su uspeli da prođu na sajt i postave bombu, SK je uspešno koordinisao svoj ”ritejk” i Brazilci su uspeli da osvoje mapu, 16-14. SK se vratio u meč i bilo je vreme za treću mapu.
Treća, odlučujuća mapa bila je Inferno. Astralis je snažno započeo meč na T strani osvojivši prvih 5 rundi, ali pri kraju prvog poluvremena SK je uspeo da se povrati u meč i smanji prednost Astralisa na samo jednu rundu, 8-7. T strana je bila dominantnija u ovom meču, iako se očekivalo od Astralisa da sa lakoćom osvoji mapu, vođa Brazilaca Gabrijel ”Fallen” Tolido je taktički nadmudrio Astralis i osigurao prolaz u finale pobedom na Infernu 16-12.
Ovo je značilo da ćemo imati revanš finala IEM turnira u Sidneju, gde je SK Gaming uništio FaZe 3-0 u mapama.

Finale je započeto na popularnoj mapi Mirage, FaZe je snažno započeo ovo finale i stvorio sebi prednost od 10-2. SK je ubrzo odgovorio i izjednačio na 10-10, ali je evropski tim zahvaljujući sjajnom kontrolom A sajta uspeo da privede ovu mapu kraju, 16-11.
Druga mapa bila je Inferno, FaZe je opet osvojio pištolj rundu ali nije uspeo da stvori prednost na T strani i SK je osvojio prvo poluvreme 9-6. FaZe je u drugom poluvremenu nastavio tradiciju osvajanja pištolj rundi, ali je opet SK odgovorio brzo, meč je bio neizvestan do samog kraja, SK je u jednom trenutku imao prednost od 14-12, ali je u tom trenutku FaZe prešao u petu brzinu, preokrenuo meč i stavio sebe na meč poen 15-14. Brazilci su u poslednjoj rundi uspeli da sa teškim mukama izbore produžetke. Iako je FaZe bio uspešan na CT strani produžetaka, na T strani ništa nisu realizovali i izgubili su drugu mapu 17-19.
Poslednja mapa ovog finala bila je Train, FaZe je potpuno kolabirao i u prvom poluvremenu su izgubili čak 13 rundi! Evropski tim je osvojio drugu pištolj rundu i započeo je težak povratak u ovo finale, NiKo i ekipa su okrenuli potpuno novi list u odnosu na prvo poluvreme i staloženo se vratila u meč sa skorom 14-14. Zahvaljujući čeličnoj odbrani FaZea, predvođena smirenim finskim snajperistom Alluom, koji je imao 30 ubistava Faze se vratio u meč i obezbedio nam još jedne produžetke u ovom finalu. U produžetcima SK je pokazao zašto su oni kraljevi ove mape, uspeli su da pobede Train 19-17 i krunisali smo šampione ECS turnira!

SK ponovo pobeđuje FaZe i nastavlja da dokazuje da su najveći favoriti za osvajanje Majora koji nam uskoro sledi. Gubitnik ovog finala, FaZe Clan nosi kući utešnu nagradu od 120 000 dolara, dok brazilski šampioni odlaze iz Londona bogatiji za 250 000 dolara.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.