Esports B92.net

Počinje ESL Pro League finale

Zanimljivo je ovih dana u svetu CS-a, veliki turniri se bliže kraju, a jedan od takvih je finale ESL Pro League koje počinje danas, i traje do 4. juna, a na njemu će učestvovati 12 timova.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

U Dalasu će biti održana finalna serija ESL Pro Lige, Sezona 5. Na turniru učestvuje većina najboljih timova, koji su prethodno igrali grupnu fazu, i tako zaslužili mesto u Dalasu. Najveće iznenađenje je izostanak Astralisa i FaZe-a.
Nagradni fond iznosi 750 000$, pobednik osvaja 225 000$, drugoplasirani 100 000$, ali, sve timove čeka dalek put, opet će igrati grupe, pa nakon toga nokaut fazu. Dvanaest timova je podeljeno u 2 grupe, a one izgledaju ovako:

Grupa A je po kvalitetu nešto jača, i biće prava šteta da neki od ovih timova ne dođu do nokaut faze, ali, samo 3 tima idu dalje. Gledajući uspehe u poslednja 3 meseca, na LAN takmičenjima, najviše uspeha imali su SK i G2 u grupi A, pa možemo da kažemo da su oni favoriti. U grupi B, nijedna od ekipa ne briljira, pa nema izrazitih favorita, ali u poslednja 3 meseca nešto malo bolje uspehe ima Na Vi, mada sigurno ni blizu njihovih ambicija i mogućnosti. U grupi će svako igrati sa svakim, pobednici grupa će svoje protivnike čekati u polufinalu, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz grupa će se ukrstiti i igrati međusobne mečeve.

Prva dva dana su rezervisana za grupnu fazu, i na programu će biti mnogo dobrih mečeva, naročito u grupi A. Zatim 1. i 3. juna gledaćemo četvrtfinala i polufinala, dok je veliko finale zakazano za 4. jun u 20 časova, a našem sajtu ćete moći da pročitate sve o dešavanjima na turniru, uz osvrt na najvažnije mečeve.

Mečeve uživo ćete moći da pratite na kanalu gaming.youtube.com/eslcs, a ako vas čudi otkud na Youtubeu umesto na Twitchu, to je zato što je još početkom ove godine potpisan ekskluzivni ugovor o prenosu Pro League na Youtube Gaming platformi.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.