Esports B92.net

Space Soldiers i Heroic putuju na CS:GO ESL u Kelnu!

Zatvorene kvalifikacije za poslednja dva mesta timovima iz Evrope donela su malo iznenađujuće rezultate, dalje su prošli turski tim Space Soldiers i danski Heroic, ispali EnVyUs i GODSENT.

Bogdan Đurić klan rur
Podeli

Ovog vikenda održane su onljan kvalifikacije zatvorenog tipa na kojima je odlučeno koja će 2 tima putovati u Nemačku na ESL One turnir. Bilo je mnogo jakih timova, možda najzvučniji EnVyUs i GODSENT, ali u Nemačku putuju Heroic i Space Soldiers koji su u odličnoj formi. U daljem tekstu prikazujemo put do finala ove dve ekipe.

Heroic iskoristio lakšu polovinu žreba

Prvog dana, najzvučniji meč je bio između ekipe BIG i FlipSid3 koja u poslednje vreme uopšte ne igra puno mečeva i budućnost im je pod znakom pitanja. To je BIG lepo iskoristio, i dobio 2:0, poprilično lako. Već u sledećom kolu, BIG je išao na budućeg finalistu, Heroic. Danski tim je bio slobodan u prvom kolu, pa im je prvi meč bio upravo protiv ekipe BIG koju su dobili rutinski 2:0. U polufinalu, meču koji je pobedniku obezbeđivao kartu za Keln, Heroic je igrao sa Dignitasom. Heroic je sigurnom igrom ovde zabeležio pobedu od 2:0, Inferno 16:4, na Nuke su se mučili, gubili čak i 13:10, ali uspeli da dobiju 16:14 i spreče bilo kakve neprijatne situacije.

Turski tim pokazao da su spremni za velika dela

U drugom delu žreba, tim koji je u usponu forme, Space Soldiers imalo su daleko teži put, ali, da bi bio najbolji, moraš da pobeđuješ najbolje, a Turci svakako poslednjih nedelja pokazuju da mogu mnogo. U prvom kolu savladali su bugarski Outlaws, onda ih je čekao pravi okršaj, sa EnVyUs timom. Cache je bio izbor Space Soldiersa, dobili su jedva 16:12, mapa je vrlo lako mogla da prevagne u korist Francuza, ali su u odlučujim situacijama uvek Turci izlazili kao pobednici, čak su pri samoj završnici dobili force rundu, što je Francuze nateralo da naredne dve nemaju za full buy, i baš je ta runda bila odlučujuća. Druga mapa je bila izbor EnVyUsa, ali su XANTARES i ekipa ovo ubedljivo dobili 16:6 i zakazali meč sa GODSENTOM koji je dobio Polaris. Nošeni dobrom formom, Turci su se potrudili da ovaj meč ne donese nikakva uzbuđenja, a pronaxu i ekipi nisu dali ni šansu. Dominatno su dobili Cobblestone 16:5 i Mirage 16:10. Turski tim najavljuje velike uspehe u budućnosti, pojedinačno jako dobri igrači a svakako im ovakve pobede donose volju da još više vežbaju i poboljšaju se na timskom planu.

Prethodno, iz Severne Amerike za Nemačku putuje Liquid, koji je bio najboljim u tamošnjim kvalifikacijama, a ime poslednje ekipe saznaćemo 9. juna kada se igraju kvalifikacije u Kini. Turnir u Kelnu odigraće se od 7. do 9. jula, a nagradni fond iznosi 250 000$.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.