Esports B92.net

Mousesports dodao ropza u svoje redove

Još jedna lepa priča o početku karijere preko Faceita.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli

Mladi Robin “ropz” Kul poslednjih godina važi za jednog od najtalentovanijih CS:GO igrača u okviru Faceit Pro League pick-up maprtija, popularnih PUG-ova.

Mnogi profesionalnci kao što su Olof “olofmeister” Kajbjer, Denis “dennis” Edman, Nikolai “dev1ce” Ridc, and Joakim “disco doplan” Gidetun su ga proglasili za najboljeg Faceit igrača i najveću buduću zvezdu na CS:GO sceni.

Izgleda da se višegodišnje igranja na Facitu isplatilo i ropz sada po prvi put ulazi na velika vrata profesionalne scene, i to preko organizacije Mousesports, sa kojom je potpisao prvi profesionalni ugovor. Ropz ima svega 17 godina i sve ovo je verovatno ogromna stvar za njega, i mladi Estonac sada konačno ima priliku da se pokaže među velikim igračima.

Koliko je njegov talenat ogroman govori i činjenica da je redovno optuživan za varanje, iako je on svoji neosporni talenat više puta pokazao i na licu mesta, na raznim uživo događajima. On dolazi u tim umesto Timo “Spiidi” Ričtera koji je na svom tviter nalogu objavio d ase povlači iz profesionalnih voda zasada, zbog osećaja prezasićenja i manjka motivacije.

Mousesports poslednjih meseci ima velikih poteškoća da nastavi sa dobrim rezultatima na evropskoj sceni, posebno od kada ih je napustio naš NiKo, koji je otišao u FaZe Clan za neverovatnih 500 000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.