Porscheov dizajner osmislio novi BMW FOTO

Porscheov dizajner osmislio je električni bolid koji bi mogao da bude naslednik BMW M2 modela.

Izvor: Indeks
Podeli

O BMW-ovim kreacijama nastalim u poslednjih nekoliko godina vladaju podeljena mišljenja.

Dok neki misle kako su bavarski dizajneri izgubili kompas, sve bolja prodaja govori suprotno. Ipak, većina će se složiti kako će tek serija Neue Klasse pokazati koliko su u BMW-u spremni na promene.

Do tada, predstavljen je jedan predlog koji dolazi iz suprotnog tabora. Stvorio ga je Porscheov dizajner Lukas Venchofer koji u slobodno vreme dizajnira automobile, a svoje kreacije deli na društvenim mrežama.

Nazvao ju je BMW 03 Coupe, koji svojim dizajnom može, reklo bi se, da zaseni aktuelne BMW kupe modele, i to u M izdanju. BMW M2 i M4 su odlični automobili, ali mnogi će se složiti kako ovaj digitalni BMW izgleda izazovnije.

Prema Venchorferu, ova kreacija je nastala iz želje da se stvori nešto "drugačije i čistije". Hteo je da osigura da njegov dizajn nosi nepogrešiv pečat BMW-a, pa je crpeo inspiraciju iz kultnih formi klasičnih i savremenih modela bavarskog proizvođača automobila, napisao je između ostalog u svojoj objavi.

Izuzetno privlačna forma donosi kombinaciju retro detalja poput klasičnih "bubrega" sa nekim modernim linijama, posebno u vidu minimizovanih prednjih svetala.

Autor je ovaj BMW zamislio sa električnim pogonom, pa ko zna, možda Neue Klasse dobije i jednu ovakvu verziju, naglašene dinamike i stila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu