Markione: Kupuju Lambo jer ne mogu da čekaju na Ferrari

Na aktuelnom auto-salonu u Ženevi šef italijanskog proizvođača supersportskih automobila, Serđo Markione, izjavio je da se kupci okreću konkurentskom Lamborghiniju zato što je lista čekanja za Ferrari preduga, tvrdi Car Magazine.

Podeli
Ferrari 812 Superfast na sajmu automobila u Ženevi (Foto: Newspress.co.uk)
Ferrari 812 Superfast na sajmu automobila u Ženevi (Foto: Newspress.co.uk)

Markione zato želi da poveća godišnju proizvodnju automobila sa značkom propetog konja, koja je do pre par godina bila ograničena na 7.000 jedinica.

Odlaskom Luke di Montecemola sa čela kompanije u jesen 2014, limit je podignut, pa Ferrari iz godine u godinu povećava proizvodnju i prodaju svojih modela. Nakon što je 2015. širom sveta isporučeno 7.664 automobila iz Maranela, 2016. je taj broj dostigao 8.014 vozila.

Markione očekuje da će u tekućoj, 2017. Ferrari proizvesti nešto manje od 8.500 jedinica, što bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da donekle zadovolji tražnju kupaca i odvrati ih od Lamborghinija.

"Lista čekanja za neke od naših automobila je predugačka", kazao je prvi čovek Ferrarija i šef FIAT-Chryslera, a prenosi Car Magazine.

"(Dugo čekanje na automobil) je nešto najgore što možete da učinite svom klijentu", objašnjava Markione.

Prema podacima iz 2016, lista narudžbina za modele 488 GTB, California T i GTC4 Lusso je toliko duga, da će neki od ovih automobila svojim vlanicima biti isporučeni tek 2018. godine.

Markione tvrdi da se pojedini kupci zbog toga okreću Lamborghiniju.

"Veoma poštujem Stafana Domenikalija (šef Lamborghinija), ali smatram da ljudi kupuju njihove automobile jer ne mogu da dođu u posed Ferrarija", navodi njegove reči Car Magazine.

Prati B92 na Viberu

Vesti

"Kraj za benzince i dizelaše 2050."

Šef Toyote za istraživanje i razvoj naprednih tehnologija, Seigo Kuzumaki, izneo je procenu te kompanije da će polovinom 21. veka iz drumskog saobraćaja nestati motori sa unutrašnjim sagorevanjem.

Vesti ponedeljak 13.11. 15:54 Komentara: 33
strana 1 od 1284 idi na stranu