Proteran iz Švajcarske na 10 godina: Zapalio Ferrari i desetak luksuznih automobila

Verovao je da ga maltretiraju tajne službe i mafija.

Izvor: Revijahak
Podeli
Foto: Ferrari promo
Foto: Ferrari promo

Poljaku (43) je 29. marta prošle godine pao mrak na oči. Ne bukvalno, već figurativno. Vozio se od svoje kuće u okrugu Bilah u Švajcarskoj do Opfiker Glatparka. Njegov cilj je auto-kuća koja prodaje isključivo luksuzne automobile.

Sa sobom je poneo belu plastičnu kesu, a unutra su bili sunđeri natopljeni benzinom. Zatim je prišao elegantnim vozilima, stavio sunđere na prednju levu gumu i zapalio vatru.

Tako je zapalio sedam Bentley automobila, McLaren 720 Spaider, Rolls-Royce Ghost, Ferrari Romu i druge luksuzne modele. Zaposleni u auto-kući su uočili požar i intervenisali aparatima za gašenje požara pre dolaska vatrogasne ekipe. Međutim, nastala je materijalna šteta od 300.000 švajcarskih franaka, a prelepom Ferrariju nije bilo spasa.

Akcija u salonu luksuznih automobila sada je donela Poljaku (43) desetogodišnje proterivanje iz zemlje, prenosi Revijahak.

Na suđenju pred Okružnim sudom u Bilahu, piromanu su stavljeni na teret pokušaj paljevine, višestruko oštećenje imovine, vređanje i vožnja bez vozačke dozvole (oduzeta je).

Kako je navedeno, Poljak pati od iluzivnog poremećaja i verovao je da ga maltretiraju tajne službe i mafija.

On je po izricanju presude izjavio: "Nikada u životu ne želim da se vratim u ovu zemlju".

Dodao je i da mrzi Švajcarsku. Po zanimanju je limar, koji već neko vreme ne može da radi, a i pre toga se ponašao agresivno.

Početkom aprila 2022. uništio je staklena vrata u fitnes centru. Sedam meseci kasnije izvršio je mobing nad službenikom saobraćajne službe u Bilahu i pljunuo mu u lice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu