Jaguarov skok u budućnost

Jaguar je do sada bio poznat po specifičnim luksuznim i sportskim automobilima namenjenim uglavnom tradicionalnoj publici. Novi model XE, koji će imati premijeru na auto-salonu u Parizu, doneće mu imidž proizvođača čiji automobili nude veliki izbor elektronskih sistema pomoći vozaču i potpuno novu dimenziju u vožnji zahvaljujući multimedijalnom uređaju.

Podeli

Britanska automobilska marka koja se nekada oslanjala na konzervativne kupce srednjih godina, sve više se okreće mlađoj klijenteli koja lakše prihvata nove tehnologije, ali koja je i zahtevnija kada je reč o ponudi elektronskih i multimedijalnih sistema i povezivosti sa smartfon uređajima.

Zbog toga će novi Jaguarov model XE, koji će biti rival kompaktnim luksuznim limuzinama, kao što su BMW Serije 3 ili Mercedes C klase, imati novi multimedijalni sistem, InControl.

U kompaniji kažu da će sistem biti kompatibilan sa Apple i Android smartfon uređajima. Osim toga, automobil će pomoću krovne antene omogućiti povezivanje na internet brojnih uređaja koje koriste putnici u vozilu.

Funkcijama multimedijalnog sistema upravljaće se pomoću osmoinčnog ekrana osetljivog na dodir, koji se nalazi na centralnoj konzoli, ali i putem glasovnih komandi, kako vozač ne bi skretao pažnju i pogled sa puta dok upravlja automobilom.

Boljoj informisanosti vozača, ali i bezbednosti u vožnji doprineće novi laserski "head-up" displej koji će neophodne podatke projektovati direktno na vertobransko staklo.

Jaguar nije zapostavio ni audiofile. Novi XE imaće premijum zvučni sistem marke Meridian.

Pojedinim funkcijama u vozilu moći će da se pristupi daljinskim putem, pomoću smartfon aplikacije, kada se vozač ne nalazi u automobilu.

Na taj način može se, na primer, podesiti klima uređaj, kako bi se postigla željena temperatura u vozilu i pre nego što vozač dođe do njega.

Pogledajte demonstraciju sistema koji će biti na raspolaganju vozaču Jaguara XE:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu