Vesti -

Skočila iz aviona i nije joj se otvorio padobran: "Pala sam na tlo brzinom većom od 160km/h"

Džoan Mekonvil je iskusna padobranka i medicinska sestra koja je pala sa 2.000 metara visine i preživela.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Mauricio Graiki/Shutterstock
Foto: Mauricio Graiki/Shutterstock

"Virila sam iz aviona, pogledala šarenilo polja i kuća koje su bile poput sićušnih tačkica ispod nas. 'Vidimo se dole' - viknula sam svom dečku Džoiju pre nego što sam iskočila. Kao iskusni padobranac, osetila sam poznati ushit slobodnog pada. Bila sam sretna, a uz to sam vežbala okret od 360 stepeni koji sam u to vreme počela učiti", prisetila se ona za The Sun i prepričala svoje traumatično iskustvo kada joj se nije otvorio padobran.

"Činilo se da smo zaustavljeni u vremenu i smejali smo se jedno drugome. Odjedanput sam videla kako mi nešto pokazuje, ali nisam imala pojma šta želi reći. Zatim je povukao uže za padobran i tada sam shvatila koliko smo se približili zemlji. Izbezumljeno sam povukla svoje uže, no istovremeno se aktivirao i moj padobran za slučaj nužde te se zapetljao. Nastala je zbrka. Tlo se kovitlalo ispod mene, zgrade i drveće bili su sve bliže, a pojas mi se omotao oko vrata."

Njeni sinovi su u to vreme imali četiri i devet godina. Kako je sama navela, sasvim slučajno je svratila tog popodneva u klub i Džoi joj je predložio da mu se približi u skoku.

"Jedan minut i deset sekundi kasnije, pala sam na tlo brzinom većom od 160km/h."

U međuvremenu se onesvestila dok su je vozili u bolnicu. Odmah su je prebacili u operacionu salu. Slomila je levu bedrenu kost, lijevi zglob, kosti lica, uključujući jagodične kosti i vilicu, te je izgubila većinu zuba. Povredila je jetru, imala je frakturu lobanje i izgubila je puno krvi.

"Trebalo je neko vreme da zacele moje fizičke ozlede, uključujući ugradnju zubnih implantata, ali Džoi i deca su se brinuli o meni. Dečaci su se trudili da shvate što se dogodilo, a to je mene i Džoija još više zbližilo. Nisam mogla da verujem kad je već sledeće nedelje ponovo otišao da skače padobranom, ali shvatila sam da je to njegov posao i da se mora vratiti gore. Ipak, ja više nikad nisam skočila", izjavila je Džoan.

Ona danas radi kao motivacioni govornik, mesto nesreće je posetila samo dva puta i sa sobom ponela pismo koje bi pročitala samoj sebi u toj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu