Vesti -

Zvezda koju su zvali monstrumom oslobođena optužbi: "Nije silovatelj, bilo je sporazumno" VIDEO

Okružno tužiteljstvo Los Anđelesa u sredu je donelo odluku da neće dići optužnicu protiv Amija Hamera, nakon što se godinama istraživala tvrdnja da je silovao ženu 2017. godine.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

"Slučajeve seksualnog napada je vrlo teško dokazati, zato i angažujemo naše najiskusnije tužitelje da ih provere. U ovom slučaju, ti tužitelji sproveli su izuzetno temeljan pregled, ali su utvrdili da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da se gospodin Hamer optuži za zločin", rekao je branilac Okružnog tužioca dodajući kako njihova kancelarija ima "etičku odgovornost" da podigne optužnicu samo za one slučajeve koji se mogu dokazati "izvan razumne sumnje".

"Znamo da je ženama teško da prijave seksualni napad. Čak i kad ne možemo da nastavimo sa kaznenim progonom, naši predstavnici službe za žrtve biće dostupni onima koji traže naše usluge podrške. Zbog složenosti odnosa i nemogućnosti dokazivanja prisilnog seksualnog čina bez obostranog pristanka, ne možemo dokazati slučaj izvan razumne sumnje", napomenuo je branilac.

U martu 2021., žena koja se predstavila samo imenom Efi, optužila je 36-godišnjeg Hamera za "mentalno, emocionalno i seksualno" zlostavljanje tokom njihove četiri godine duge veze.

Tvrdila je kako je slavni glumac postao "sve nasilniji" tokom njihove romanse, a 24. aprila 2017. njegovo je zlostavljanje navodno eskaliralo do silovanja. U

"Vjerujem da su se mnoge njegove žrtve bojale da istupe. Nadam se da se jednog dana silovatelji neće izvući s tim", zaključila je Efi nakon odbacivanja optužbi.

Hamer je presudu takođe prokomentirao, ali na društvenim mrežama. Na Instagramu je tako uputio "posebnu zahvalnicu svim ljudima koji su mu pomogli da prebrodi to vreme".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu