Vesti -

Nakon s*ks skandala ljubavnik poznatog voditelja progovorio: "Šefovi lažu, niko me nije pitao" FOTO

Kriza koja je zahvatila ITV-jevu popularnu emisiju "This Morning" sinoć se dodatno produbila tvrdnjama da je atmosfera iza kulisa tog šoa "toksična", piše Dejli Mejl.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli

Posledice afere Filipa Šofilda sa puno mlađim kolegom proširile su se jer je bivši ljubavnik slavnog britanskog voditelja izneo tvrdnje da ga ITV nije ispitivao o tome, uprkos tome što je TV kuća iznela da je sprovedena istraga koja uključuje oba muškarca. Pozivi na istragu skandala su se pojačali, a najviše pozicionirani šefovi ITV-a su pod sve većim pritiskom da priznaju šta su i kada znali o Šofildovoj vezi.

Dr Ranj Sing, koji je bio redovni gost u emisiji "This Morning", optužio je emisiju za toksičnu kulturu zlostavljanja i diskriminacije. Televizijski lekar rekao je da je svoju zabrinutost izneo vrhu ITV-a, ali je smatrao da su se izvukli, jer je izbačen sa ekrana, što je pokrenulo još više pitanja vezanih uz odgovornost šefova. U emisiji je radio deset godina, a pre nje je bio i suvoditelj. Otišao je 2021.

Vikend pun otkrića, izazvan Šofildovim izvinjenjem Dejli Mejlu u petak zbog laganja o aferi pojačao je pritisak na izvršnu direktorku kanala Dame, Karolin MekKal i direktora televizije Kevina Liga da se pozabave sve većom kontroverzom. Šofild je opisao svoju ljubavnu aferu kao "nepametnu, ali ne i nezakonitu" tvrdeći kako je advokata emisije "This Morning" upoznao kao 15-godišnjeg dečaka, ali stupio s njim u vezu tek kada je bio punoletan i počeo da radi u šou. U to vreme je bio oženjen, a kada su se pojavile glasine, sve je lagao kako to nije istina. Zbog svega 38-godišnju TV karijeru doslovno je uništio. Nakon priznanja, dao je otkaz na ITV-u, ali sada su u problemu njegovi šefovi.

Izvori su za Dejli Mejl rekli da bivši pomoćnik produkcije insistira na tome da "ga nikad nisu pitali" o romansi, dok je drugi ITV-u rekao: "Svi su znali za to".

"Vreme je da se sada kaže istina. Ovo se toliko dugo guralo pod tepih i tome mora doći kraj. Mlađi muškarac je sada došao do tačke kada ne želi da laže ni za koga, ali zapravo, kaže da ga ITV nikada nije ni pitao o bilo kakvoj vezi. Vreme je da se ljudi pozovu na odgovornost ili da barem objasne svoje postupke.", potvrdio je neimenovani izvor.

Zastupnik ITV-a sinoć je ostao pri svome rekavši:

"Obe strane su ispitane. No, TV mreža je odbila da kaže kada je ispitivanje održano ili barem ko ga je vodio. Jučer je Ligo za Sky News rekao da "nije bilo grešaka" dok je njegov kanal istraživao istinu. Asistent je prebačen s "This Morninga" na drugi program ITV-a 2020. nakon što je priznao svoju ljubav prema Šofildu na dodeli nagrada; što je pokrenulo mnogo tračeva među zaposlenicima na svim nivoima da između njih postoji veza.

Advokat Ričard Skore rekao je da, iako svi detalji veze još nisu poznati, "svaku situaciju u kojoj je mlada osoba možda bila izložena potencijalnoj neravnoteži zloupotrebe moći treba istražiti u potpunosti i nezavisno". Stručnjak za zlostavljanje dodao je da dugotrajne glasine o aferi i navodi da su drugi na ITV-u bili svesni te veze, znače da je "imperativ - potpuna i transparentna istraga".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu