Vesti -

Odluka u poslednjem trenutku: Konfuzija zbog odlaganja letnjeg računanja vremena

Odluka libanske vlade da u poslednjem trenutku odloži početak letnjeg računanja vremena do kraja muslimanskog svetog meseca Ramazana, dovela je danas do masovne konfuzije u toj zemlji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: New Africa/Shutterstock
Foto: New Africa/Shutterstock

Pošto su neke institucije pomerile vreme na časovnicima, a druge odbile da to urade, mnogi Libanci su se našli u poziciji da nagađaju o radnim vremenima preduzeća, škola i drugih ustanova, preneo je AP.

U nekim slučajevima, debata je poprimila sektašku prirodu, a mnogi hrišćanski političari i institucije, uključujući najveću libansku Maronitsku crkvu, odbili su da se pridržavaju odluke. U Libanu se obično kazaljke na satovima pomeraju sat unapred poslednje nedelje u martu, kao i u većini evropskih zemalja.

Međutim, u četvrtak je libanska vlada objavila odluku privremenog premijera Nadžiba Mikatija da pomeri početak letnjeg računanja vremena na 21. april.

Za donošenje takve odluke nije naveden razlog, ali se u video snimku sastanka između Mikatija i predsednika parlamenta Nabiha Berija, koji je procurio u lokalne medije, može čuti da Beri traži od Mikatija da odloži uvođenje letnjeg računanja vremena, kako bi se muslimanima omogućilo da prekinu ramazanski post sat ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu