Vesti -

Živela u kući 102 godine, pa rešila da je proda: Kupila je za male pare, a sada može da se obogati

Baka po imenu Nensi "Džoan" Giford, koja je rođena samo nekoliko meseci nakon završetka Prvog svetskog rata, u utorak je napunila 104 godine. Ono što je interesantno jeste da je ona ceo svoj životni vek provela pod istim krovom.

Izvor: Daily Mail
Podeli
Foto: Shutterstock/Anna Shvets
Foto: Shutterstock/Anna Shvets

Ova baka je sada u svojoj 104.godini donela odluku da proda kuću u koju se doselila kada je imala samo dve godine.

Nekretninu koja ima tri spavaće sobe porodica je kupila 1921. godine za svega 200 funti, što je otprilike 10.000 današnjih funti (malo manje od 11.400 evra). Čitav vek kasnije, ova kuća se procenjuje na 169.950 funti (193.810 evra).

Sin ove bake, po imenu Džon (79) rekao je da je u engleskom Somersetu proveo najlepše detinjstvo, te da su u tom kraju svi znali jedni druge i družili se.

"Kad sam bio mlađi, ovde je bilo tako mnogo porodica duž ulice i poznavali smo jedni druge. Vreme koje smo imali kao deca bilo je fantastično, šetali smo poljima, plivali u reci, gledali ptice kako se gnezde, toliko stvari koje današnja deca ne rade. Bili smo svi siromašni, ali smo bili srećni", zaključio je Džon.

Agent za nekretnine naveo je da je ova kuća izgrađena 1882. godine, a osim kuhinje i okrečenih zidova, sve je manje više ostalo u svom izvornom stanju.

"Ta kuća mora da ćuva veliki broj uspomena za Nensi i njenu porodicu, ali sada, više od jednog veka, vreme je da druga porodica u njoj napravi svoje uspomene", navodi agent.

S obzirom da je odrasla i išla u školu u ovom mestu, Nensi je tu srela i svog pokojnog muža Berta sredinom 1930-ih dok je šetala između tog sela i Glastonberija.

Nensi želi da proda ovu kuću jer planira da se premesti u dom za stare zbog zdravstvenih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu