Vesti -

Skandalima nema kraja: Čarls hoće da oprosti sinu, Vilijam ne dozvoljava ocu da pruži ruku pomirenja

Prema pisanju britanskih medija, kralj Čarls III. zamolio je nadbiskupa Džastina Velbija da bude posrednik i omogući da njegov mlađi sin, princ Hari, i njegova supruga Megan Markl dođu na svečanu ceremoniju krunisanja koja će se održati u Vestminsterskoj opatiji.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: lev radin/Shutterstock
Foto: lev radin/Shutterstock

Međutim, njegov stariji sin, princ Vilijam, navodno se opire toj ideji i smatra da će supružnici iskoristiti dolazak za svoju promociju i "novih pet minuta slave". Izvori britanskog tabloida tvrde da je kralj uveren da bi odsutnost Megan i Harija više naštetila nego njihova prisutnost.

"Porodica je podeljena"

Vilijam se navodno ne slaže s ocem i smatra da poseta njegovog brata i Megan treba da bude isplanirana u detalje jer će u suprotnom činiti neke stvari kako bi oni bili u centru pažnje. Izvori bliski kraljevskoj porodici kažu da bi Hariju moglo da bude ponuđeno mesto visokog profila u opatiji ili neformalno garancija da će moći da zadrže svoje titule kao motivaciju za učestvovanje.

"Porodica je podeljena, a sve ukazuje na to da se Hariju savetuje da u ovoj fazi ne pristane ni na šta, sve do poslednjeg trenutka, što otežava pregovore s njim. Iako bi u nekom trenutku mogao da odluči da odbaci svoje titule svojom voljom, protivi se ideji da mu ih se nasilno oduzme", ispričao je izvor britanske medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu