Vesti -

Vatrogasci fotografisali donji veš nastradalih žena: Otkrila ih koleginica

Vatrogaskinja iz Velike Britanije otkrila je kako su njene kolege na intervencijama fotografisale mrtva tela i žene u donjem vešu pa su se kasnije tome podsmevali u WhatsApp grupi.

Izvor: SKY NEWS
Podeli
Foto: EPA PHOTO-KEYSTONE-MARKUS STUECKLIN
Foto: EPA PHOTO-KEYSTONE-MARKUS STUECKLIN

Britanski vatrogasci našli su se pod lavinom kritika nakon što je otkriveno da su fotografirali tela žena nastradala u automobilskim nesrećama i komentirsali njihovo donje rublje.

Aferu je otkrila njihova koleginica vatrogaskinja, koja je bila zgrožena fotografijama koje su se delile u internoj WhatsApp grupi.

"Postoje eksplicitne slike, fotografije nesreća, ponekad čak možete videti mrtvo telo u nesreći", opisala je vatrogaskinja ponižavajuće slike i komentare koje su vatrogasci delili i dodala kako su "komentarisali kakav donji veš žene nose u saobraćajnoj nesreći".

"Izvlačenje mrtve osobe bi trebalo da vas rastuži, a ne da vas natera da ga fotografirate, samo da biste se kasnije šalili s tim, jer je to nečija voljena osoba, nečija porodica", rekla je, zgrožena postupcima kolega.

O incidentu u vatrogasnoj službi obaveštena je i policija, a glavni čelnik Vatrogasne i spasilačke službe Dorseta Ben Ansel rekao je kako je pokrenuta interna istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu