Vesti -

Američki influenser otpevao ex Yu hit: Pozvao pratioce da mu plate put na Balkan VIDEO

Ranije je ovaj mladić iz Amerike na profilu postavljao snimke na kojima se vidi kako izvodi pesme poznatih izvođača sa balkana poput grupe S.A.R.S, Marije Šerifović, Tošeta Proeskog, Dina Merlina i mnogih drugih…

Izvor: B92
Podeli

Ovaj 22-godišnjak dolazi iz Južne Dakote, ne samo što nema veze sa našim delom Evrope, već nikada nije ni boravio u ovim krajevima, i fasciniran je balkanskom muzikom i folklorom.

Džastus Rid na popularnoj društvenoj mreži ima više od 300 hiljada pratilaca, ali je ljudima sa prostora bivše Juge privukao pažnju jer na svom kanalu redovno postavljao snimke na kojima peva najveće balkanske hitove. Međutim i sam je priznao da zaista, nema pojma šta reči koje izvodi znače, ali i da mu je bilo jako teško da ih nauči.

Ovog puta je na TikToku, objavio snimak na kome sa ocem peva pesmu "Zabranjenog pušenja" - "Zenica blues" i naravno izazvao je oduševljenje, čak i onih pratilaca koji nikada ranije nisu imali prilike da čuju ovaj hit.

Osim muzike koja mu se očito dopada, Rid proučava kulturu i običaje Balkana, pa je tako pokušao i da pripremi hranu koja je karakteristična za naše podneblje. Ono što je ambiciozno želeo da napravi su ćevapi, burek, sarma, a nakon toga je ovu hranu degustirao pred pratiocima i po svemu sudeći jako mu se dopala.

Rid želi da poseti Balkan

Kako su njegove objave sve više vezane za Balkan, ljudi su počeli redovno da ga pozivaju da obiđe naše krajeve. Rid je u jednom od videa naveo da ima veliku želju da nas poseti, međutim, da mu za to treba mnogo novca, pa je zamolio pratioce da taj video dele u što većem broju kako bi eventualno privukao sponzore i ostvario sebi želju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu