Vesti -

Glumac pucao majci u glavu dok je svirala klavir: Hteo da joj učini uslugu, sada stigla presuda

Zvezda serije "Riverdale" osuđena je u utorak na Vrhovnom sudu Britanske Kolumbije u Vankuveru, a pravo na uslovni otpust imaće tek za 14 godina, navodi CBC.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Rajan Granthem dobio je kaznu koja je bila očekivana budući da je priznao krivicu za ubistvo drugog stepena, što u Kanadi automatski podrazumeva doživotnu kaznu.

Tužioci su na saslušanju u junu rekli da je Granthem 31. marta 2020. upucao svoju 64-godišnju majku Barbaru Vejt u potiljak dok je svirala klavir. Sud je navodno saznao da je Granthem uvežbavao ubistvo i snimao video-zapise tokom postupka, uključujući i onaj u kojem je priznao zločin i pokazao telo svoje majke.

Granthem je takođe navodno napunio svoj automobil sledećeg dana s tri pištolja, desetak Molotovljevih koktela, potrepštinama za kampovanje i uputsvima za dolazak do kuće kanadskog premijera Džastina Trudoa s namerom da ga ubije. Međutim, umesto toga predao se policiji u Vankuveru.

Psihijatri tvrde da je prolazio kroz intenzivno razdoblje kliničke depresije

CBC izveštava da je sutkinja Katlin Ker prilikom izricanja presude ove nedelje ocenila "spasonosnom milošću" to što je Granthem odlučio da neće krenuti na ubilački pohod. Takođe je primetila "potresne" rezultate zločina, što je vidljivo iz izjava glumčeve sestre o uticaju na žrtve.

Prema izveštaju CBC-ja u junu, psihijatrijski izveštaji pokazuju da je Granthem pre ubistva prolazio kroz "intenzivno razdoblje kliničke depresije", s "nagonima da počini nasilje i ubije se". Granthem je navodno odlučio da ubije svoju majku, koja se u to vreme borila s rakom, "kako bi je poštedio toga da vidi nasilje koje je nameravao počiniti".

Ker je u utorak rekla da glumčeve mentalne probleme smatra olakšanom okolnošću u ubistvu. Takođe je napomenula da Granthem trenutno prima psihijatrijsku pomoć u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu