Vesti -

15 centimetara Zelenskog za pomoć Ukrajini: Od prodaje po dolar izbeglicama FOTO

Dizajnerska kompanija iz Bruklina u Njujorku pretvoriće ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji se od februara bori protiv ruske invazije, u akcionu figuru.

Izvor: B92, Al Jazeera Balkans
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

FCTRI je pokrenuo na Kikstarteru kampanju za finansiranje proizvodnje pre manje od dve nedelje. Postigla je svoj cilj finansiranja od 30.000 dolara za samo tri sata i od tada je prikupila više od 120.000 dolara. Za svaku prodatu akcionu figuru, jedan dolar ide Ukrajini, u kampanji koja se završava u petak, piše Rojters, prenosi Al Džazira.

Glineni prototip od petnaestak centimetara akcione figure Zelenskog, koji je izvajao umetnik iz Sijetla Majk Livit, kreće u masovnu proizvodnju u Kini, gde će biti napravljen od plastike. Očekuje se da će isporuka početi od marta.

"Način na koji smo ga [Zelenskog] predstavili u kampanji bio je kao ‘neverovatnog heroja’", rekao je Džejson Fajnberg, izvršni i kreativni direktor FCTRI.

Inspirativni lik

"On je savršeni vođa za ovaj trenutak, upravo ovaj superinspirativan lik. On ima pravu snagu koja se oseća, ali je i skromna i predstavlja suprotnost svemu što smo do sada povezivali sa politikom."

Zelenski (44), bivši glumac-komičar, došao je na vlast pre tri godine obećavajući da će okončati rat sa separatistima koje podržava Moskva u istočnoj Ukrajini.

Globalno je hvaljen zbog svog odupiranja razornoj invaziji Rusije na njegovu zemlju, piše Al Džazira Balkans.

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je ruske trupe u Ukrajinu 24. februara u, kako Rusija naziva, "specijalnu operaciju" razoružavanja i "denacifikacije" zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu