Vesti -

"Postoji problem sa kokoškama" – Megan i Hari moraju da se zaključaju, u opasnosti zbog zveri

Princ Hari i Megan Markl ovih dana žive u strahu od opasnosti koja vreba od planinskog lava, a koji se opasno približio njihovom domu. Princ Hari i Megan Markl upozoreni su od strane vlasti na opasnost koja im preti od pume, a koja vreba njihov komšiluk u Kaliforniji.

Izvor: /dnevnik.hr
Podeli
Foto:EPA/ NEIL HALL
Foto:EPA/ NEIL HALL

Prema pisanju stranih medija paru je naređeno da zaključa svoju vilu u Montesitu vrednu 14,6 miliona dolara nakon što je opaka zver viđena u njihovoj blizini. Takođe im je rečeno da bi i njihove kokoške mogle da budu laka meta za predatora i dodatno ga namame.

Puma je viđena na snimku sigurnosnih kamera kako se šunja u blizini njihovog doma i to niz prilaz jedne kuće, pored kanti za smeće i automobila, pre nego što se uputila u svom pravcu. Daily Mail piše kako su stručnjaci zaključili da se životinja možda spustila s brda u potrazi za hranom i vodom usred jake suše koja trenutno tamo vlada.

"Činjenica da imamo sigurnosni snimak ipak pokazuje da stanovnici ovo shvataju ozbiljno jer je to snimljeno kamerom nakon što smo pozivali stanovnike ih da instaliraju. Želimo da svi mještani osiguraju svoje domove, kokošinjce i sve ostale životinje koje imaju. Kokoške mogu da budu brz i jednostavan izvor hrane za takve životinje pa moraju biti sigurne. Takođe pozivamo stanovnike da obezbede svoje smeće jer bi životinje mogle da kopaju po njemu, te da imaju upaljenu noćnu rasvetu, alarme, kamere i tako dalje. Pume su usamljena bića i na kraju krajeva, ne žele da budu u blizini ljudi pa se nadamo da će ova nastaviti dalje", izjavila je izvršna direktorka udruženja "Montecito" Seron Brajn.

Hari i Megan su se inače pridružili pokretu spašavanja i udomljavanja pilića tokom pandemije koronavirusa, a imaju i dva psa na koje takođe moraju da paze, jer bi i oni mogli da se nađu na puminoj meti.

Snimak je prestrašio meštane koji se plaše da bi zver mogla da napadne njihovu decu ili kućne ljubimce o čemu su progovorili i za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu