Vesti -

Košarkašica uhapšena zbog marihuane i dalje u Rusiji, preti joj 10 godina zatvora

Američka košarkašica Britni Griner uhapšena je pre više od četiri meseca na moskovskom aerodromu zbog posedovanja marihuane.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Ruski sud odredio je 1. jul kao datum početka suđenja sportskoj zvezdi, preneli su američki mediji i dodali da će 31-godišnja Griner biti u pritvoru još šest meseci.

Njena supruga Šerel je javno zatražila pomoć od američkih vlasti.

"Ona je čovek, bori se. Ona je tu i uplašena je. Tamo je sama. Čak i da mora da ide na sud u Americi, ne bi to uradila sama. Sve je ovo naša velika noćna mora. Moramo da se potrudimo što više da bi javnost vrđila pritisak na našu vladu", rekla je Šerel.

Preti joj deset godina zatvora

Igračica Feniks Merkjurija se na pripremnom ročištu pojavila sa lisicama na rukama, a ako bude optužena, preti joj deset godina zatvora. Jedna Amerikanka uhapšena je u Moskvi nedelju dana pre nego što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, što je pogoršalo ionako loše odnose između SAD i Rusije.

SAD su se nadale mirnom rešenju situacije, ali ju je u maju Ministarstvo spoljnih poslova označilo kao nezakonito pritvorenu, pa se njenim slučajem bavi izaslanik predsednika zadužen za taoce. Ovaj potez je privukao pažnju medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu