Vesti -

Učenici škole "Bubanjski heroji" u Muzeju Kopnene vojske, čas o srpskoj istoriji

Učenici osmog razreda Osnovne škole "Bubanjski heroji" danas su sa nastavnicima obišli Muzej i Spomen-sobu Kopnene vojske u Komandi Kopnene vojske u Nišu.

Izvor: srpskaistorija.com
Podeli
Foto: Shutterstock/maroke
Foto: Shutterstock/maroke

U Muzeju, učenici su mogli da vide mnoge zanimljive eksponate, uniforme, vojne zastave, oružje, tekstove i zapise o istorijski značajnim događajima i ličnostima iz istorije srpske vojske i Grada Niša.

Učenici osmog razreda su se na početku obilaska posebno zainteresovali za mural, "Srpski zid ponosa", sa patriotski inspirisanim motivima iz istorije srpskih vojski, da bi na završetku obilaska, poseban utisak na njih ostavila Spomen-soba Kopnene vojske, u kojoj su zapisana imena stradalih civila, vojnika i policajaca stradalih u ratovima, među kojima su neki učenici čak i ponosno pronašli svoje pretke.

Grupu učenika predvodili su nastavnici škole: Snežana Petrović, Tatjana Zec, Marija Radulović, Ivana Savić i Đorđe Bojanić, a sa sadržajima muzeja učenike je upoznao oficir u komandi Kopnene vojske, kapetan Stefan Milosavljević, koji je, kako je i sam ponosno istakao, bivši učenik OŠ „Bubanjski heroji” u Nišu.

"Na ovaj način deca postaju nacionalno i kulturno svesna. Istorija je temelj, bez nje mi više nismo Srbi. Drago mi je da je prva grupa učenika i škola koja je posetila muzej Kopnene vojske, 2018. god bila škola Bubanjski heroji, a kroz muzejsku postavku i istoriju Srbije vodio ih je svojom jedinstvenom i dirljivom pričom general Milosav Simović, koji je tada održao nesvakidašnji čas istorije u muzeju u kome je jedinstveno i profesionalno satkana celokupna istorija srpskog naroda", prenosi Đorđe Bojanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu