Vesti -

Ukrajinci objavili spot za "Stefania" - scene uništenja, uplakana deca: "Himna naše pobede u ratu"

Pobednici ovogodišnje Evrovizije, Kaluš orkestar, nakon sinoćnog finala kada su Ukrajini doneli treću pobedu u istoriji takmičenja, objavili su zvaničan spot za pesmu "Stefania".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Jens Büttner/dpa
Foto: Profimedia/Jens Büttner/dpa

"Ovu pesmu sam jednom posvetio svojoj majci, a kada je izbio rat, pesma je dobila mnogo novih značenja. Iako u pesmi nema ni reči o ratu, mnogi su pesmu počeli da povezuju sa majkom Ukrajinom. Štaviše, društvo je počelo da je naziva himnom našeg rata! Ali ako je Stefanija sada himna našeg rata, voleo bih da postane himna naše pobede", napisano je u opisu spota.

U spotu trenutni šampioni gledaju posledice ruske invazije na Ukrajinu - ruševine su svuda, vojska je na ulicama, deca su uplakana.

Podsetimo, na pres-konferenciji za pobednike Kaluš orkestar naveo je da je u ovom trenutku svaka pobeda i podrška njihovoj državi važna i uzviknuli "Slava Ukrajini".

Evrovizija izašla sa saopštenjem - neregularno glasanje; Konstrakta može da ostane bez poena?

Naša umetnica Konstrakta, koja je doživela peh na bini ali je to nije omelo, izjavila je posle finala da je srećna što je publika prepoznala pesmu, iako je pomislila nakon glasanja žirija da "In corpore sano" "ne prolazi ovde".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu