Vesti -

"Pravda za Ronelu" - Albanija nije prošla u finale, fanovi besni, viču: "Krađa"

Na večerašnjem prvom polufinalu Evrovizije izabrano je deset zemalja koje ćemo ponovo gledati u finalu. Jedna od njih nije bila Albanija, na šok fanova koji su očekivali da će ponovo čuti pesmu "Sekret".

Sanja DojkićIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Predstavnica Albanije Ronela Hajati bila je vidno uznemirena jer se nije kvalifikovala za finale najvećeg muzičkog takmičenja na svetu, a isti sentiment imali su i fanovi Evrovizije.

"Ovo je najveća krađa večeri", komentarisali su fanovi ove manifestacije na Tviteru, koji su smatrali da je Ronela mogla da bude među finalistima, za razliku od, recimo, Švajcarske.

Postavljena joj je noga za saplitanje

Fanovi su primetili da je režija učinila Ronelino ispadanje iz takmičenja lakšim.

Naime, tokom retrospektive nastupa, "kao slučajno" odabran je najgori trenutak albanske predstavnice, kada je pevačica tokom izvođenja pesme "Sekret" na kratko izgubila kontrolu nad vokalom.

Skandali pre samog nastupa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako su navodili mediji, Ronela je bila primorana da promeni svoj nastup, jer su joj tako naredili iz organizacije Evrovizije.

Navodno joj je rečeno da njen nastup ima previše "golotinje", te je njena prvobitna zamisao bila zamenjena alternativnim rešenjem.

Albanska predstavnica se potom iz znaka revolta "previše obukla" na tirkiznom tepihu tokom ceremonije otvaranja takmičenja, noseći i ogroman kockasti šešir kojim je većinu vremena skrivala lice.

Manjak podrške iz Albanije

Kontraintuitivno, Ronela je doživela da ima manjak podrške iz Albanije nakon konferencije za štampu na kom je nosila ekstravagantni šešir.

Albanci kritikovali svoju predstavnicu: Jeftina patetika i abažur na glavi; "Džabe je poletela"

Njeni sunarodnici napali su je da mora da "nosi abažur" kad joj je pesma toliko loša, te da mora da bude zapamćena po bizarnim autfitima, a ne vokalnim sposobnostima.

"Šta je autor hteo da poruči, ko je stilista", "Sve za pažnju", glasili su neki komentari.

Međutim, Ronela je svakako ostavila trag

Iako se nije kvalifikovala u finale, Ronela je zaslužna za najviralniji trenutak na prvoj polifinalnoj večeri Evrovizije.

Njen "helikopter" od kose preplavio je društvene mreže i svako je pohvalio energiju koju je pokazala tokom izvođenja numere "Sekret".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu