Vesti -

Legendarni fudbaler Arsenala bankrotirao – žena mu daje novac samo za osnovne potrebe

Bivši engleski fudbaler Pol Merson (53) izgubio je sav novac koji je zaradio tokom karijere, a legendarni igrač Arsenala u izjavi za San, priznao je da je to posledica njegove zavisnosti od kockanja.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Situacija je kulminirala tokom pandemije koronavirusa, kada je tokom boravka u karantinu, prokockao kompletnu ušteđevinu koju je njegova porodica ostavila za kupovinu nove kuće.

"Pomislio sam da želim da se ubijem. Kako sam to učinio? Kako sam mogao da se kladim za ušteđevinu? Sledećih sedam dana sedeo sam na kauču i gledao decu. Mrzeo sam sebe, razmišljajući o tome kako sam ih izneverio", kazao je Merson.

Nekada vrhunski fudbaler brigu o novcu sada je prepustio supruzi, koja mu je blokirala mobilni telefon tako da ne može da se kocka i dodelila mu je minimalnu svotu novca za gorivo i osnovne potrebe.

Kako je priznao, izgubio je više od 7 miliona funti zbog kockanja, iako se borio i sa drugim porocima.

"Bio sam zavisan od alkohola i kokaina, ali daleko najdestruktivniji i jedini porok s kojim se i danas borim je kockanje", kaže on.

Merson sada živi u iznajmljenom smeštaju sa svojom trećom suprugom Kejt i njihovo troje male dece, a ukupno ima osmoro potomaka.

Pol Merson osvojio je s Arsenalom dva naslova prvaka, FA kup, Liga kup i Kup evropskih kupova. Za njih je upisao ukupno 327 mečeva i postigao je 78 golova.

Igrao je za Englesku na Svetskom i Evropskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 185 idi na stranu