Vesti -

"Hvala" iz Dečjeg kulturnog centra: "Dragi čika Minja, sve je i dalje ispred nas" VIDEO

Minja Subota preminuo je danas u 82. godini, a mnogi njegovi prijatelji i saradnici oprostili su se od njega.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printskrin/ TV Prva
Foto: Printskrin/ TV Prva

Minja je bio na čelu upravnog odbora Dečjeg kulturnog centra, a ispred te ustanove govorio o njemu je govorio Dalibor Stojanović, koji je blisko sarađivao sa Minjom.

"Prva asocijacija na njega je dobro raspoloženje i dobar duh, bio je motivator, vođa, savetnik, prijatelj, kako poslovno, tako i privatno. Kada bismo imali problem, govorio bi: 'Rešićemo'. Najveće stresne situcije u poslu je nosio sa osmehom", kaže za Stojanović.

Kada su na kolegijumu razmišljali kako da se obrate javnosti povodom tužne vesti, kako kaže Stojanović, shvatili su da je dovoljno reći samo: "Naš dragi čika Minja".

"Hvala Vam za sve poštovani Minja"– poznati se opraštaju od Subote

On je dodao da je Minja od onih ljudi koje koje ne treba posebno predstavljati. "Bio je veličina koja se reflektuje od Vardara pa do Triglava. Svestrani umetnik, sa drugom stranom rada u kulturi. Trebalo je pripremiti svaki program, manifestaciju, izdanje... Minja je bio taj", rekao je Stojanović.

"Dragi Minja, sve je i dalje ispred nas. Hvala na svemu", dodao je on.

Leontina Vukomanović, programski direktor Dečjeg kulturnog centra, koja je sa Minjom saradjivala od 2006. godine kada je pokrenut festival "Čarolija", govorila je o tome šta će od Minje Subote preuzeti u radu sa decom.

"Pitanje je kako možemo dalje ostavljati deci nasledstvo bez ovakvog mentora. Bio je izvor nepresušnih ideja. Njegovim dolaskom u sazrevali smo kao kuća, rasli i bili bogatiji za stalnu vedrinu i profesionalnost, obraćao je pažnju na svaki detalj", rekla je za Tv Prva Leontina i dodala da će od Minje zadržati osmeh i energiju.

Detaljnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu