Vesti -

Maja Gojković uputila saučešće porodici, povodom smrti Minje Subote

Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije izrazila je saučešće povodom smrti čuvenog televizijskog voditelja Minje Subote.

Izvor: B92
Podeli
Foto:EPA/ARMANDO BABANI
Foto:EPA/ARMANDO BABANI

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Minje Subote, u kome je navela:

"Sa velikom tugom sam primila vest o smrti Minje Subote. Kulturna i muzička scena Srbije ostale su bez čoveka koji je svoj život i stvaralaštvo posvetio muzici. Ostaće upamćen po svom detinjastom duhu i mladalačkoj energiji zahvaljujući decenijama koje su obeležene njegovim pasioniranim stvaranjem i komponovanjem za najmlađe. Legendarni "Muzički tobogan" uz koji su odrastale čitave generacije dece, neraskidivo ide uz njegovo ime, čoveka koji je u sebi nosio ljubav prema muzici i lice koje je obeležilo tadašnju Televiziju Beograd. Prepoznatljiv po svojoj jednostavnosti, žaru za pesmom, igrom i životom, pamtićemo ga kao simbola jednog vremena zahvaljujući čijoj su vanrednoj posvećenosti i radu sa najmlađima, stvoreni trajni mostovi među generacijama sa svih prostora bivše Jugoslavije.
U ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime upućujem izraze najiskrenijeg saučešća."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu