Vesti -

Princezin poslednji poziv: "Dajana je očajnički htela da okrene novi list"

Princeza Dajana je "očajnički htela da počne iz početka i učini nešto drugačije", priča Ričard Kej, tvrdeći da je poslednji telefonski razgovor obavila upravo sa njim.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Možda vas zanima:

Kraljevska porodica: Kako je princeza Dajana prikazana na sceni i na filmu

Princ Hari se plašio da će Megan završiti kao princeza Dajana

Ričard Kej je dugogodišnji novinar britanske krune i bliski poverenik davno preminule princeze Dajane. U svom najskorijem intervjuu ovaj reporter se priseća njihovog poslednjeg telefonskog razgovora u noći njene smrti 1997. godine.

"Razgovarao sam sa njom te noći", priseća se on. "Nisam ni slutio da će to biti njeno poslednje veče, a tek sam kasnije saznao, kada je policija napravila izveštaj, da je poslednji poziv princeze Dajane bio upućen meni", ističe Ričard za medije.

Prema rečima Ričarda Keja, majka princa Vilijama i princa Harija, koji su tada, podsetimo se, imali 15 i 12 godina, bila je na "dobrom mestu".

"Dajana je očajnički htela da "okrene novi list" u svom životu, da počne iz početka. Drugim rečima, da istraži drugačiju stranu britanske krune", navodi dugogodišnji novinar, dodajući:

"Htela je da promeni monarhiju na veoma jedinstven način - preko svoje dece. Već u tom periodu njihovog odrastanja, počela je da izaziva promene britanske monarhije. Međutim, prerano je otišla", ističe Ričard.

Sećanja ovog reportera su samo jedna od mnogobrojnih posvećenih omiljenoj princezi. Shodno ovome, veliki broj prijatelja i članova porodice će se okupiti 1. jula ove godine, kako bi proslavili, ono što je trebalo da bude, Dajanin 60. rođendan.

Njeni sinovi će se, takođe, okupiti - prvi put nakon sahrane princa Filipa u maju, kako bi obeležili rođendan svoje majke.

Svečanost će biti krunisana otkrivanjem statue posvećene princezi Dajani i to na tlu palate Kensington.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu