Vesti -

"I osobe sa hendikepom mogu da budu kreteni i manipulatori"

Majkl Džej Foks rekao je da u ekskluzivnom intervjuu sa magazinom "Pipl" da je svojom ulogom u seriji "The good wife" suprotstavio stereotipima koji se vezuju za osobe sa invaliditetom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/PAUL BUCK
Foto: EPA/PAUL BUCK

Pročitajte još:

Majkl Džej Foks tvrdi da pesticidi prouzrokuju Parkinsonovu bolest: "Napušta me optimizam"

Posle dve teške dijagnoze: Majkl Džej Foks objavio kraj karijere

Glumac hit-filma "Povratak u budućnost", otvoreno priča o svojoj borbi sa Parkinsonovom bolešću, a u drami "The good wife" glumio je Luisa Kaninga, nemilosrdnog advokata sa neurološkim stanjem.

Voljeni glumac progovorio o najmračnijim trenucima: "Samo sam pukao, nisam mogao niže da padnem"

"Čitava moja ideja koja stoji iza ovog lika bila je jednostavna. Samo sam pomislio da ljudi vide invalidska kolica ili vide nekoga sa invaliditetom na televiziji, a muzika postaje tiha i mutna, a onda se momak bori sa nekim svakodnevnim zadatkom - poput mene kako pokušavam da stavim lopticu na golf terenu - a oni to konačno uspeju da urade i muzika se diže do krešenda ...", navodi Foks za "Pipl".

Naveo je da je želeo da razbije stereotipe o osobama sa hendikepom, jer ih filmovi i serije stalno predstavljaju kao nekoga koga treba sažaljevati i kao osobe koje nemaju mane.

" I osobe sa hendikepom mogu da budu grozni ljudi, kreteni i manipulatori, pa je zabavno da se sa svojim likom poigram sa tim konceptom", priznao je Majkl Džej Foks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu