Vesti -

Od problematičnog klinca do miljenika Holivuda - vera mu je promenila život

Poznati glumac Mark Volberg (50) uživa u uspešnoj karijeri pevača, glumca i producenta, ali mnogi ne znaju da je, pre nego što je postao zvezda Holivuda, koračao opasnim putem. Kako sam kaže, vera mu je promenila život i usmerila ga na pravi put.

Izvor: B92, prva.rs
Podeli
Foto: EPA-EFE/EUGENE GARCIA
Foto: EPA-EFE/EUGENE GARCIA

Rođen je kao najmlađi od devetoro braće i sestara. Njegova majka Almi je radila u banci, a otac Donald je bio vozač. Razveli su se kada je Marku bilo 11 godina, a tu njihovu odluku je teško podneo. Sa samo 13 godina je počeo da uzima drogu, a već sa 16 je bio na odvikavanju.

Mark se prisetio rasnih tenzija koje su vladale 70-ih i 80-ih godina u SAD-u kada je u bostonskom školskom sistemu vladala rasna segregacija. Glumac se prisetio i sopstvenih problema iz tog razdoblja. Kao mladić, Mark je često bežao iz škole i imao probleme s policijom. Sa 16 je godina opljačkao lokalnu prodavnicu i osuđen je za napad i krađu.

Nekoliko meseci pre toga, sudilo mu se za pokušaj ubistva. Naime, on je brutalno napao Vijetnamca drvenim štapom i naneo mu teške povrede.

Ali, upravo je vreme provedeno u zatvoru nagnalo Marka da se promeni po pitanju religije.

"Morao sam da napravim lični izbor i nakon toga je trebalo da se usmerim na svoju veru", objasnio je Mark i dodao:

"Moja vera je bila nešto što mi je pomoglo da prebrodim mnoge stvari. Uz težak rad. Znate, ništa ne dolazi lako".

Kada je Mark odlučio svoj život da podredi Božjoj volji, sve se promenilo. Svoje teško odrastanje obeleženo kriminalom zamenio je teškim radom i odlučnošću. I isplatilo se!

Ali, ni nakon što je postao poznati glumac, Mark se nikada nije vratio prošlosti. Bog je ostao središte njegovog života.

Danas važi za jednog od miljenika Holivuda i kaže da se trudi da svoju decu usmeri napravi put i da mu je misija da nikad ne krenu njegovim s topama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu