Vesti -

Bračna ponuda lažnog američkog vojnika koštala ju je 6.000 evra

Ženi iz Doboja javio se muškarac koji se predstavio kao američki vojnik i obećao joj brak, a ona je na njegov račun uplatila 6.000 evra. Međutim, na kraju je shvatila da je prevarena.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez kaže da im je juče prijavljen ovaj slučaj, piše Srpskainfo.

"Oštećena je prijavila policiji da je prevarena od strane nepoznate osobe koja se predstavila da je vojnik SAD i da se trenutno nalazi u Siriji. Njih dvoje su stupili u kontakt putem društvene mreže Fejsbuk", pojasnila je Kerkezova.

Ona je dodala da je preverena žena ispričala da je sa tim muškarcem dogovorila da će se venčati te da će joj on na njenu adresu poslati paket u kome su se nalazili navodno papiri koji su im potrebni za venčanje kao i veća količina novca, te je rekao da će joj sve njegov agent doneti na kućnu adresu.

"Nakon navedenog ona je stupila u kontakt sa njegovim agentom koji joj je rekao da je potrebno da mu putem Western uniona uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je i učinila. O navedenom je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obeležja krivičnog dela - prevara", istakla je Kerkezova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu