Vesti -

"Ustaše, partizani i četnici u glavama bolesnika; Rat se vodi za vakcinu"

Vest da se hrvatska književnica Vedrana Rudan protiv koronavirusa vakcinisala u Srbiji, odjeknula je glasno u domaćoj javnosti. Reakcije su bile i pozitivne i negativne, a kako ona na sve to gleda?

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/Prva TV (Arhiva)
Foto: Printscreen/Prva TV (Arhiva)

Vedrana Rudan se vakcinisala u Beogradu: "Što je ovo? U Srbiji švedski stol krcat cjepiva?"

Vedrana Rudan posle vesti o vakcinisanju: "Dragi prijatelji iz Srbije, plačem čitav dan"

"Tema ustaše, partizani, četnici postoji u glavama bolesnika. Pravi rat se danas vodi za vakcinu. U tom ratu je Srbija jedan od pobednika u svetskoj konkurenciji. Hrvatska čak nije ni ratovala. Kapitulirala je odmah", rekla je Vedrana Rudan za Novosti.

Kako je objasnila, ona se vakcinisala u Srbiji na poziv Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Ovaj potez izazvao je veliku buru u domaćoj javnosti, jer su se mnogi zapitali po kojim uslovima strani državljani dobijaju vakcine.

Da je znala kakve će sve reakcije izazvati, Rudan otkriva da bi "pre umrla" nego pristala na to da se vakciniše, a da joj neki građani Srbije govore da je ukrala vakcinu.

Kaže da nije mogla da se vakciniše u Hrvatskoj, jer ta zemlja "gleda u svog gospodara, EU, i čeka na milost koju joj on nikad neće udeliti".

Što se tiče vakcinacije u Srbiji, smatra da je u pitanju veoma pozitivna stvar.

"Ako govorimo o tome kako se Srbija drži u ratu za vakcinu, svako normalan mora da joj skine kapu. Srbija je postala udarna vest u svim svetskim medijima. Najvećim ste održali lekciju iz patriotizma. Bila sam kratko u Beogradu, žao mi je što vaš narod možda još nije svestan najveće pobede u istoriji", izjavila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 144 idi na stranu