Vesti -

Slučaj Tanje Savić, država reaguje: "Oteo mi je decu, uzeo novac ali postoji nada" VIDEO

Tanja Savić progovorila je iskreno o suprugu Dušanu i o deci koju je protiv njene volje odveo za Australiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Želim da kazem da sam dobro, postoji nada za pravdu. Ja imam snagu da se borim. Želim da se zahvalim svima, mislim da ce ovo brzo da se odvija", započela je Tanja u jutarnjem programu na TV Prva.

"Poslednji put sam preksinoć imala kontakt sa decom, na pet minuta. Ja nisam ni opuštena kada ih zovem, uvek je neko tu, kao na prismotri. Svaki put kada pozovem osetim negativnu atmosferu", navela je ona.

"Vidim po njima da su suzdržani, malo su i ljuti, besni. Stariji sin tog dana nije želeo da se čuje sa mnom. Oni mogu da budu pod manipulacijom svog oca, moguće je da su deca protiv mene", priča Tanja.

"Uvek sam imala nadu i davala šansu. Sa njim nisam ni u kakvom odnosu. Počeo je da mi šalje poruke na engleskom. Moguće je da nešto sprema protiv mene", navodi ona za TV Prva.

"Ljudi misle da sam ja dala saglasnost da deca napuste Srbiju, to je netačno. On je oteo decu. Nikakvog potpisa nije bilo, on je mene lagao da deca imaju temperaturu, da ja ne bih dolazila. On je bio u Beogradu, a ja kod svojih", navela je pevačica.

Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Da sam znala da će tako da se desi ne bih mu ni predala decu. Sa Dušanom nisam ni u kakvom odnosu, kad se sažali on će mi dati decu da čujem. Ja sam osoba koja je krila privatni život, nisam želela da se o meni priča. Nisam prijavila jer sam imala lažnu nadu, uvek je govorio da će se vratiti. On je meni odneo sav novac, svu ušteđevinju. On je planski odradio sve", rekla je Tanja.

"Oni imaju dvojno državljanstvo, ne znam da li je lažirao moj potpis na aerodromu. Ja sam bila prevarena i nasela sam na tu priču. Nisam nikad podnosila zahtev za razvod braka. Stalno mi je govorio da nisam dobra majka, ali sam kasnije shvatila da sam ja ta koja je bila okej", priznala je pevačica.

"On je mene prijavio kao majku koja se odrekla svoje dece. On je otišao u socijalno i prijavio se kao samohrani otac, da bi od socijalnog uzimao 3000 dolara da ne bi radio.", zaključila je Tanja.

Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je australijske organe o prijavi pevačice Tanje Savić da su joj deca odvedena u tu zemlju bez njene saglasnosti, a pošto Ministarstvo pravde prikupi dokaze, biće pokrenut postupak, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je gostujući na TV Prva rekao da izvođenje iz zemlje maloletne dece koja su dvojni državljani, a bez saglasnosti majke, potpada pod Hašku konvenciju iz 1980. godine o pravnim aspektima otmice dece.

"Mi smo politički pokrenuli priču, obavestili smo australijske organe, postupak se formalno pokreće pred australijskim tužilaštvom. Niz pravnih procedura pre toga radi naše Ministarstvo pravde. Kada postupak bude pokrenut, on će trajati nekoliko nedelja", rekao je Dačić.

Pogledajte prilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 118 idi na stranu