Vesti -

Lidija Vukićević objasnila kako je prošlo snimanje provokativne scene s Batom Živojinovićem

Srpska glumica Lidija Vukićević otvoreno je progovorila o saradnji sa najvećim imenima srpskog glumišta ali i o teškim počecima njene karijere, kada se stalno zahtevalo od nje da se skida za potrebe filma.

Izvor: B92
Podeli

Lidija Vukićević kaže da je imala čast da 1987. godine u filmu "Lutalica" igra rame uz rame sa Draganom Gagom Nikolićem.

"Jednog dana na set je došla moja majka da vidi kako izgleda kada se snima film. Tom prilikom je upoznala mnoge glumce, među kojima i Dragana Nikolića. Rekao joj je: 'Imate vaspitanu i veoma talentovanu ćerku.' Ona mu se zahvalila i rekla mu: 'Hvala vam za ovo 'talentovana", a on joj je odgovorio: 'Ne, gospođo, ovo prvo je bitnije'", prisetila se ona.

Samo godinu kasnije Lidija se suočila sa istim problemom na snimanju, a ovoga puta u njenu odbranu stao je legendarni glumac Velimir Bata Živojinović.

"Snimali smo film 'Razvod na određeno vreme', u kojem sam igrala prostitutku Soju. Bata i ja smo imali zajedničku scenu u jednoj hotelskoj sobi, a ja sam bila u halterima i brusu. Direktor fotografije je od mene zatražio da se skinem skroz gola, a ja sam mu rekla da nema šanse", navodi Lidija Vukićević, a prenosi "Blic".

"On mi je na to odbrusio: 'Vi mlade glumice sve nešto nećete da se skinete.' U tom trenutku umešao se Bata i stao u moju odbranu, pa smo nastavili sa snimanjem te scene", objašnjava glumica i dodaje da je to bio početak velikog prijateljstva sa Batom.

"On je bio moj najveći prijatelj, kao i njegova žena Lula. Štitio me je jer sam bila lepo vaspitano dete, a on je to umeo da prepozna i ceni. Nagovorio me je da kupim plac na Dunavu u Braničevskom okrugu. Tamo danas imam kuću, koju sam u međuvremenu sagradila", rekla je Lidija Vukićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 118 idi na stranu