Vesti -

"Pandemija za bogati svet gotova do kraja 2021. godine": Šta je sa ostalima?

Saosnivač Majkrosofta Bil Gejts procenjuje da će pandemija koronavirusa za "bogati svet" biti završena do kraja 2021. godine, ali da će ostalima biti potrebno više vremena za oporavak.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty Images/Staff
Foto: Getty Images/Staff

"Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak sveta do kraja 2022. godine", izjavio je Gejts, prenosi američki sajt CNET.

Gejts finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje fondacije Bil i Melinda Gejts.

Svestan je da je pandemija sve zemlje sveta vratila nekoliko godina unazad kada je reč o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije, piše Investitor.me

Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsednik Donald Tramp i njegova administracija nose sa situacijom.

Otvoreno je rekao da je veliki broj slučajeva koronavirusa u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.

Gejts veruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći da pomogne samo bogatijim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 118 idi na stranu