Vesti -

Influenseri svih zemalja, ujedinite se: Osnovali prvi sindikat

Grupa britanskih modnih influensera osnovala je prvi sindikat, kao odgovor na razne loše prakse, poput diskriminacije na raznim nivoima i nejednakosti u plaćanju.

Izvor: B92, 24sata.hr
Podeli
Foto: Depositphotos / Corepics
Foto: Depositphotos / Corepics

Osim cena, novi sindikat influensera "The Creator Union" u Velikoj Britaniji, regulisaće i formalne ugovore, različite mere osiguranja, pošteno objavljivanje sadržaja, i smanjiti brojne druge diskriminatorne prakse.

Sličan korak napravili su i američke kolege koje su osnovale "Influencer Council", koji zapravo nije sindikat, već neprofitna trgovačka organizacija koju je u junu pokrenula Qianna Smith Bruneteau sa 12 kolega.

Iako neki influenseri imaju zaštitu i bolje razvijen posao, sindikati bi trebalo da se brinu o tome da svi imaju jednaku poziciju i mogućnosti zaštite na tržištu, kako bi bili pošteno plaćeni. Udruživanjem, influenseri potiču transparentnost i uklanjanje eksploatacijske prakse nekih brendova, obrazac koji je sve prisutniji.

"Često čak i poznati brendovi ne nude ugovore, diktiraju honorare, a na kraju ne plaćaju na vreme", kaže Nickol Okran influenserka i suosnivač britanskog sindikata "The Creator Union".

"Želimo da postavimo standarde za buduće generacije Influensera", ističe Britani Zevier, Influenserka i potpredsednica američkog "Influencer Councila" za Vogue Business.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu