Vesti -

Đokovićev portret obišao svet VIDEO

Postao je poznat po muralima koje je uradio u mnogim delovima Beograda, a zatim i u drugim gradovima, pa čak i kontinentima. On nije tek neko ko šara po zidovima, ali i po teniskom terenu. Nedavno je napravio najveći portret na šljaci u Beogradu: Naslikao je Novaka Đokovića.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printscreen / Prva
Foto: Printscreen / Prva

Andrej Josifovski nacrtao je Đokovića na crvenoj zemlji, na jednom teniskom terenu. On kaže da je za crtež koje se prostire na površini od 264 kvadratna metra, inspiraciju pronašao u napadima na najboljeg srpskog tenisera:

"Želeo sam jednostavno da odgovorim sa oružjem koje mi je najjače, a to je crtež. Video sam karikaturu u jednom francuskom magazinu, gde je Novak naslikan kao dvorska luda koja žonglira koronom. Napravio sam portret koji, nikada do tada, nije urađen na šljaci teniskog terena", kaže Josifovski.

On dodaje, da je dobio ideju i probao da uradi mural, kako bi "pokazao da će braniti Novaka od napada".

Povod crteža pod nazivom "ŠLJAKAnje terena" i celokupnog projekta "Prvo očistimo sebe, pa pogledajmo druge", nastao je iz želje da se pruži podrška najboljem teniseru sveta i da se pokaže da u Srbiji postoje ljudi koji vrednuju sve što Novak Đoković radi i čini za naš narod, i ne zaboravljaju njegova dela uprkos izazovima sa kojima se naš teniser susreće.

Spektar njegovih murala je širok, a neretko fasade ukrašava i motivima inspirisanim književnim delima, među kojima su se našle "Životinjska farma", "Galeb Džonatan Livingston", kao i "Ja sam Akiko".

"Cilj mi je da se bavim umetnošću, i da to što radim bude prepoznato u svetu, kao i da se Srbija upiše na mapu svetske ulične umetnosti", zaključio je Josifovski.

Pogledajte u više u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu