Vesti -

Kada su Bitlsi saznali pred kim će svirati, odbili su da nastupaju: "Znali smo da je to pogrešno"

Pol Mekartni otkrio je da su se Bitlsi zalagali za jednaka prava još 1964. godine, nakon što su odbili da nastupaju za rasno segregiranu publiku.

Izvor: B92, Metro.co.uk
Podeli
Foto: GettyImages, Gustavo Caballero / Staff
Foto: GettyImages, Gustavo Caballero / Staff

Legendarni muzičar podelio je anegdotu sa svojim pratiocima kako bi naglasio važnost svakoga ko daje svoj doprinos za pokret "Crni životi su važni".

"Dok mi i dalje gledamo proteste i demonstracije širom sveta, znam da mnogi od nas žele da znaju šta mi možemo da radimo da bismo im pomogli", započeo je Mekartni.

"Niko od nas nema sve odgovore i nema brzog rešenja, ali potrebne su nam promene. Treba da radimo zajedno na prevazilaženju rasizma u bilo kojem obliku", nastavio je.

"Te 1964. godine trebalo je da nastupamo u Džeksonvilu i saznali smo da će to biti publika biti rasno podeljena na koncertu. Znali smo da je to pogrešno i odbili smo to da radimo", priseća se muzičar, rekavši da je su održali koncert samo kada su spojili publiku.

"Osećam se besno jer eto nas, 60 godina kasnije, i u svetu se i dalje dešavaju besmislena ubistva", rekao je Mekartni, dodajući da želi pravdu za sve ljude koji su ispaštali zbog rasizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu