Vesti -

"Otkazana su venčanja, nestala je budućnost i naši snovi": Kreator spalio celu kolekciju venčanica

Modni kreator i vlasnik poznate modne kuce "Diamond Couture", specijalizovane za venčanice i odeću za svečane prilike, Pietro Demita, spalio je svoju skupocenu kolekciju venčanica za sezonu proleće - leto 2020.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija Foto: depositphoto/boggy22
Ilustracija Foto: depositphoto/boggy22

Rad nekoliko stotina zaposlenih, haljine rađene od skupocenih materijala, unikatni modeli sa ručnim radovima, sve je nestalo u plamenu i dimu

Sve narudžbe su poništene, svadbe otkazane. Do sada je u Italiji, zbog zabrane okupljanja otkazano više od 400 venčanja.

Na ovaj ekstremni gest očaja modni stilista se odlučio zbog teških gubitaka koje je njegov posao pretrpeo u dva i po meseca vanredne situacije zbog mera zabrane u vreme pandemije covid 19.

"Narudžbe su otkazane, nema venčanja, nema zabava, kolekcija je nestala i sa njom budućnost saradnika, struktura, naši snovi", poručuje on i dodaje da u ime svih kompanija modnog sektora, specijalizovanih za venčanja, pošalje poruku i protest državi koja je odlučila potpuno da zanemari modu, ovaj izuzetno važan produktivni deo zemlje.

U ime svih zaposlenih iz moje kategorije, ali i u ime svih preduzetnika koji su deo modnog sektora, kojih je puno i koji svi rizikuju da doslovno propadnu nadam se da će ovaj moj gest doći do onih koji odlučuju o našim životima, jer je nezamislivo ostati bez posla, stajati bespomoćan sa strane bez ikakve konkretne, pomoći", izjavio je modni kreator Demita.

Proleće i rano leto su za Italijane tradicionalno vreme venčanja. Šak i siromašne porodice gledaju da taj čin pretvore u nezaboravni događaj, i nije neobično da roditelji podižu kredite, pa čak i mladenci ulaze u brak već zaduženi za novac potrošen na svadbu, jer je važno da venčanje bude što veće, lepše, skuplje ...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu