Vesti -

Đoković "otvorio dušu" VIDEO

Najbolji teniser planete Novak Đoković govorio je o tome kako on i njegova porodica podnose neverovatnu popularnost koju ima.

LNIzvor: B92, Priredio: Luka Nikolić
Podeli
STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Pročitajte još:

"Vidim da se priča da me ne vole, ali ne moram da okrenem Srbiju protiv celog sveta"

Đoković: Pobede i obaranje rekorda me neće ispuniti

"Rodžer, Rafa i ja? Tuširamo se jedan pored drugog, ali se ne gledamo..."

Đoković je u Teniskom centru "Novak" u Beogradu ugostio medije sa kojima je skoro dva sata govorio o svojoj karijeri i planovima za narednu sezonu, ali i privatnom životu.

Tridesetdvogodišnji srpski teniser je odgovorio na pitanje o tome kako on i njegova porodica podnose to što su konstantno u žiži javnosti.

"Smatram da zavisi od toga kako ti to posmatraš, šta ti želiš od svog javnog života, nastupa. Mi se, kao porodica, trudimo da živimo jednim normalnim – pod znacima navoda normalnim – životom i da budemo skromni, svesni sveta oko nas, toga šta se događa i da je svet u kojem mi živimo jedna manjina, a da smo mi privilegovani, jer mislim da ta svest pomaže dosta da se pristupi skromno i pošteno svemu", izjavio je Đoković.

Novak izuzetno ceni to što kroz svoju platformu može da prenese vrednosti koje najviše ceni u životu.

"Postoje svoje prednosti, jer meni ovakvi događaji i druženja sa vama omogućuju da prenesem određene poruke za koje smatram da su relevantne, pogotovo mlađoj publici, i nadam se da to može da dopre do nekoga".

Dodaje da želi da se njegova deca, Stefan (5) i Tara (2), nezavisno od njegovog uspeha ostvare u životu.

"Postoje određene mane, ali to su okolnosti u životu i to je realnost sa kojom svako ko je u mom okruženju mora da živi, to je jednostavno tako i to svi prihvataju. Deca su još mala, oni kako rastu i razvijaju se tako će učiti kako da se nose sa tim, a ja kao otac i roditelj želim da moja deca izraze sebe i ostvare sebe na nezavisan način (od mene) u bilo čemu u životu što budu želeli", zaključio je najbolji srpski sportista svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 120 idi na stranu