Vesti -

Najpoznatiji prestupnici: Krali su toalet-papir, pepeljare, a neki su se u njoj i drogirali

Bez obzira na to jesu li u Bakingemskoj palati krali rolne toalet-papira ili koristili narkotike, brojne slavne osobe ostale su u lošem sećanju domaćinima slavnoga kraljevskog zdanja.

Izvor: Hina, N1
Podeli
Foto: Getty/Chris J Ratcliffe / Stringer
Foto: Getty/Chris J Ratcliffe / Stringer

Glumica Olivija Kolman u Netfliksovoj seriji "The Crown" glumila je britansku kraljicu, što podrazumeva poznavanje osnovnih pravila protokola i lepog ponašanja, ali dok je promovisala seriju, u intervjuu za Sandej tajms priznala je da je njen suprug za vreme posete palati ukrao jedan predmet koji je odlučio da ponese kao suvenir.

Bakingemska palata nije reagovala na izjavu, piše BBC. Portparolka palate otkrila je da to zdanje godišnje poseti oko 50.000 ljudi.

"Kad bi svako uzeo po jedan predmet za uspomenu, ne bi ih ostalo tako puno", rekla je.

Ovo su najpoznatiji prestupnici.

Foto: Getty/Keystone / Stringer
Foto: Getty/Keystone / Stringer

Članovi Bitlsa

Džon Lenon je svojevremeno priznao da su članovi benda 1965. godine pušili kanabis u toaletu palate pre nego što su im uručena odlikovanja. Ali kasnije je Džordž Harison demantovao tu tvrdnju, pojasnivši da su u toaletu zapalili obične cigarete, jer su bili vrlo nervozni i napeti.

Robi Vilijams

Poznati pevač priznao je da je pušio kanabis u Bakingemskoj palati, ali je negirao da mu je tamo jednom pozlilo, zbog čega je povraćao.

"Jesam li povraćao u Bakingemskoj palati? Ne. Samo sam popušio džoint", rekao je Vilijams pre dve godine za tabloid "San".

Taj list je svojevremeno pisao da se incident dogodio 2012. godine.

Stiven Fraj

Bakingemska palata samo je jedno od poznatih mesta na kojima je ovaj komičar i pisac, prijatelj princa od Velsa, koristio kokain.

U svojim memoarima koji su izašli pod nazivom "More Fool Me", Fraj piše da je narkotike šmrkao i u Domu lordova, u Donjem domu britanskog parlamenta, ali i u BBC-jevom TV centru.

"Može se reći da sam narušio ugled divnih palata i poseda koje koristi slavni establišment", napisao je poznati cinik Fraj.

Foto: Getty/Eamonn M. McCormack / Stringer
Foto: Getty/Eamonn M. McCormack / Stringer

Olivija Kolman

Britanska oskarovka za "Sandej tajms" rekla je da je za vreme jedne dobrotvorne večere u palati njen suprug ukrao rolnu toalet-papira kako bi imao dokaz da su zaista tamo boravili.

Iz intervjua nije jasno da li je Olivija Kolman bila ulčesnica ovoga "zločina".

Pirs Morgan

Poznati televizijski voditelj smatra se serijskim prestupnikom kada su u pitanju njegove posete domovima bogatih i slavnih.

Jednom prilikom je priznao da kod kuće ima čitavu kolekciju toalet-papira koji je ukrao iz domova slavnih ličnosti. Jedna od njih je i crna rolna papira s monogramom iz toaleta Sajmona Kauela, nakon čega je bilo logično da se "dočepa" i suvenira iz doma britanske kraljice.

Ali, kako sam priznaje, hrabrosti za prikupljanje suvenira nestalo mu je kada je 2011. godine na red došla uspomena iz Bele kuće, u vreme dok je predsednik SAD bio Barak Obama.

"Uplašio sam se da ću završiti u zatvoru", rekao je 2011. u intervjuu za "Mejl on sandej".

Ema Banton

Nekadašnja članica grupe Spajs gerls je u emisiji Celebrity Juice (ITV2) rekla da je iz Bakingemske palate za uspomenu odnela znak s vrata toaleta, kad je na poziv kraljice nastupala u palati. Radilo se o koncertu održanom povodom Zlatnog jubileja 2002. godine.

Deniz van Oten

Britanska TV voditeljka izvinila se, priznavši da je "pozajmila" pepeljaru i držač kutije za maramice pre 21 godine. Gledaocima jutarnjeg programa Kanala 4 objasnila je da je to uradila iz čiste zabave. Kasnije je oba "pozajmljena" predmeta poslala natrag uz poklon, plišano ćebe, kao znak izvinjenja.

"Izvinjavam se, Vaše veličanstvo, nisam nameravala da izazovem probleme", navodno je napisala Deniz van Oten u poruci.

Šta na sve kaže palata?

Bivši kraljičin portparol za medije Diki Arbajter kaže da su pošteni posetioci uvek dobrodošli u Bakingemskoj palati. Reč je o onima koji dođu u posetu, a da pritom ništa ne ukradu.

"To je prilično neshvatljivo. Naime, na toalet-papiru ne piše da je iz Bakingemske palate. Reč je o običnom papiru, kao i svakom drugom."

Ali pita se i da li je iz palate 1998. zaista odnesena pepeljara, s obzirom na to da je u njoj već tada pušenje bilo zabranjeno. Arbajter kaže i da lovci na suvenire imaju vrlo retko priliku da ukradu neki predmet.

Na priboru za jelo nema oznaka palate, a posetioci umesto tanjira kanapee jedu uz pomoć salveta. Smatra da ovakvim izjavama poznate osobe zapravo žele da povećaju sopstveni publicitet.

"Ne nose sa sobom ništa vredno. To čine samo da bi mogli reći - uzeo sam nešto iz Bakingemske palate. Pa molim vas, idite u prodavnicu i tamo kupite veliki paket s rolnama toalet-papira", poručio im je Arbajter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 118 idi na stranu