Vesti -

Spasiba Putine: Turčin poslao burek u Kremlj iz zahvalnosti za S-400

Hasan Adžar, poslastičar iz turskog grada Burse čiji je kolač ušao u Ginisovu knjigu rekorda, namerava da ispeče tradicionalni turski burek za predsednika Rusije Vladimira Putina, i to povodom početka isporuke ruskih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Turskoj.

Izvor: Sputnik
Podeli
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Alp_Aksoy
Ilustracija / Foto: Depositphotos/Alp_Aksoy

"Početak isporuka protivvazdušnih sistema S-400 Turskoj, o kojima se toliko govorilo u našoj zemlji, bio je dobrodošla vest za nas. Shvatajući koliko je to važno za nacionalnu bezbednost naše zemlje, kao i za odnose između Turske i Rusije, želim da dam svoj doprinos za razvoj odnosa između naših zemalja. Zbog toga ću uložiti sve svoje napore i ispeći i poslati u Kremlj - lično Vladimiru Putinu, našu tradicionalnu pitu - burek", rekao je Adžar za Sputnjik.

Poslastičar je dodao da će pita biti sa filom od sira i spanaća, a ukupna težina paketa će biti četiri kilograma. Prema njegovom proračunu, pošiljka bi trebalo da stigne u Moskvu u roku od pet dana, dok se "burek može jesti još deset dana od dana pečenja".

"Tokom svoje poslednje posete Turskoj, gospodin Putin je izrazio želju da poseti turski restoran. Želim da ga pozovem u naš prelepi drevni grad Bursu i u moj restoran, gde ću mu napraviti najbolji burek", istakao je poslastičar.

Adžar je 2012. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda napravivši najveći burek, dužine 2.023 metra.

Ugovor za nabavku četiri diviziona S-400, vredan 2,5 milijarde dolara, zaključen je 2017. godine, a prva isporuka je stigla u Tursku u petak, dok je drugi deo isporučen u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu