Vesti -

On je Indonežanin koji je oduševio bivše Jugoslovene

Jedan indonezijski novinar poslednjih nekoliko dana postao je prilično popularan na (virtuelnom) prostoru Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92, Kurir
Podeli

Reporter kanala CNBC Indonesia je pažnju naših komšija, ali i korisnika društvenih mreža sa šireg prostora bivše Jugoslavije, privukao svojim imenom. Čovek se, naime, zove - Tito Bosna.

Njegovo neobično ime i prezime prva je primetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

Ono što nije poznato, a što bi nama sa ovih prostora svakako bilo zanimljivo da saznamo, je kako to je kako je Tito dobio ime, kao i da li to ima ikakve veze da bivšim jugoslovenskim maršalom Josipom Brozom i njenovo nekadašnjom zemljom.

Indonežani uglavnom nemaju imena i prezimena kao ljudi sa zapada, odnosno nemaju prezime karakteristično za porodicu i familiju. Oni uglavnom nose samo ime, koje može da se sastoji iz više reči.

Nekadašnja SFRJ i Indonezija su bile članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsednici Josip Broz Tito i prvi predsednik Indonezije Sukarno imali su dobre odnose. Indonezija je, inače, država koja je među prvma priznala Bosnu i Hercegovinu posle raspada Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu