Tabu -

Blogerka skuvala i pojela ugroženu vrstu ajkule: Neće proći nekažnjeno VIDEO

Blogerka za hranu iz Nančonga u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sičuan kažnjena je sa 125.000 juana (18.431 dolara) jer je kuvala i jela zaštićenog morskog psa, objavio je lokalni inspektor tržišta.

Izvor: Klix
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Onlajn influencerka Đin, na društvenim mrežama poznata kao Tizi, kupila je morskog psa po ceni od 7.700 juana. Ona je u aprilu 2022. skuvala i pojela morskog psa te se fotografisala s kuvanim morskim psom.

Video u okviru teksta može da bude uznemirujuć.

U julu je objavila video kuvanja i pečenja morskog psa na popularne video platforme Kuaishou i Douyin. Video je brzo postao popularan na platformama društvenih medija.

Njen poduhvat je izazvao bes među kineskim onlajn kritičarima, a mnogi su kritikovali blogerku zbog traženja pažnje ilegalnom konzumacijom zaštićenih vrsta. Kritičari su takođe pozvali na bolju zaštitu divljih životinja.

Na temelju identifikacije DNK iz uzoraka tkiva, Istraživački institut za ribarstvo Južnog kineskog mora Kineske akademije nauka o ribarstvu veruje da je morski pas kog je Đin pojela bio veliki beli morski pas, ugrožena vrsta na kineskom Nacionalnom popisu zaštićenih divljih životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu